2015-12-03 13:44

2015-12-03 13:47

Två tjejer i toppform

BODY FITNESS: Minst ett år till nästa framträdande

Två av Kristinehamns mest vältränade tjejer har visat upp sig.
Louise Zander tog en fin femteplats i Stockholm. Sandra Gryt har förutom i huvudstaden även tävlat i Lund.

Kristinehamnstjejerna ägnar sig åt body fitness och de tävlar i samma klass; +168 centimeter. 25-åriga Louise Zander koncentrerade sig på Luciapokalen som avgjordes i samband med Stockholmsmässan. Hon kom femma av drygt 20 tävlande.

– Jag är tävlingsmänniska och har alltid varit. Klart att man vill ha en pallplats, men jag är nöjd. Jag hade lite som mål att ta mig till final, det är de sex bästa som gör det, säger Louise som började tävla för ett år sedan.

Vann i Stockholm gjorde Helena Persson, från Stockholm.

Diet

Att tävla i body fitness kräver hård disciplin under lång tid.

– Jag tror att jag har kört 23 veckors diet inför det här. Och tidiga mornar med promenader och allt sånt. Man blir faktiskt lite förvånad att man orkar.

Louise coachas av Pierre Kärfstedt. De har ännu inte satt upp några framtidsmål.

– Det finns väl inget jättebestämt. Jag vet att jag inte ska tävla nästa år, utan bygga muskler, men jag kommer att tävla igen, säger Louise.

27-åriga Sandra Gryt tävlingsdebuterade i mars under Battle of Scandinavia. Sandra ”värmde upp” inför Luciapokalen med att tävla i Decembercupen i Lund. Hon tog sig inte till final.

– Jag är inte så nöjd med mig själv. Poseringarna satt inte riktigt, så jag är lite besviken.

I Stockholm kom hon på 14:e plats och slog flera konkurrenter.

– Det var i alla fall fem efter mig. Det var väldigt bra motstånd och jag har bara tränat i tre år.

Sandra hade förberett sig i 19 veckor inför tävlingarna. Hon säger att tre tävlingar på mindre än ett år är ganska tufft.

– Det har varit väldigt intensivt, så det ska bli skönt faktiskt att ta det lite lugnare.

Hon säger att hon i body fitness har hittat sin grej.

– Det är bara att ta nya tag. Nu ska jag bygga upp mig i ett år och sedan köra Luciapokalen igen. Då hinner jag bygga på mig lite mer massa, säger Sandra.

Kristinehamnstjejerna ägnar sig åt body fitness och de tävlar i samma klass; +168 centimeter. 25-åriga Louise Zander koncentrerade sig på Luciapokalen som avgjordes i samband med Stockholmsmässan. Hon kom femma av drygt 20 tävlande.

– Jag är tävlingsmänniska och har alltid varit. Klart att man vill ha en pallplats, men jag är nöjd. Jag hade lite som mål att ta mig till final, det är de sex bästa som gör det, säger Louise som började tävla för ett år sedan.

Vann i Stockholm gjorde Helena Persson, från Stockholm.

Diet

Att tävla i body fitness kräver hård disciplin under lång tid.

– Jag tror att jag har kört 23 veckors diet inför det här. Och tidiga mornar med promenader och allt sånt. Man blir faktiskt lite förvånad att man orkar.

Louise coachas av Pierre Kärfstedt. De har ännu inte satt upp några framtidsmål.

– Det finns väl inget jättebestämt. Jag vet att jag inte ska tävla nästa år, utan bygga muskler, men jag kommer att tävla igen, säger Louise.

27-åriga Sandra Gryt tävlingsdebuterade i mars under Battle of Scandinavia. Sandra ”värmde upp” inför Luciapokalen med att tävla i Decembercupen i Lund. Hon tog sig inte till final.

– Jag är inte så nöjd med mig själv. Poseringarna satt inte riktigt, så jag är lite besviken.

I Stockholm kom hon på 14:e plats och slog flera konkurrenter.

– Det var i alla fall fem efter mig. Det var väldigt bra motstånd och jag har bara tränat i tre år.

Sandra hade förberett sig i 19 veckor inför tävlingarna. Hon säger att tre tävlingar på mindre än ett år är ganska tufft.

– Det har varit väldigt intensivt, så det ska bli skönt faktiskt att ta det lite lugnare.

Hon säger att hon i body fitness har hittat sin grej.

– Det är bara att ta nya tag. Nu ska jag bygga upp mig i ett år och sedan köra Luciapokalen igen. Då hinner jag bygga på mig lite mer massa, säger Sandra.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.