2015-12-01 20:00

2015-12-01 20:00

Slog serieledaren Hammarby 8–4

DIV 1 NORRA: Sex poäng av åtta möjliga i Norrlandsäventyr

Kristinehamns bordtennisförening hade ett lyckat andra sammandrag. Stack ut gjorde segern mot serieledaren Hammarby.

– Vi hade ingen chans mot dem i fjol i kvalet och nu har de dessutom fått nya spelare som är ännu bättre, säger lagledaren Lars Nyman.

Kristinehamns enda division 1-lag tog en poäng av fyra i första sammandraget i Stockholm. Det blev sex poäng av åtta möjliga i Umeå.

Under lördagen blev det först 8–2 mot jumbon Juno. KBTF hade sedan stora förhoppningar inför matchen mot Spårvägen men förlorade med 6–8.

KBTF kom igen och vann söndagens första match mot Ängby med 8–6.

– För att sedan totalexplodera mot dittills obesegrade Hammarby, säger Lars Nyman.

Hammarby var dubbelt så segervisst jämfört med KBTF mot Spårvägen. Stockholmarna tog också ledningen med 2–0, men då gick Viktor Kilström och Simon Tomlinson in och vann sina matcher. Det tände Viktor Johansson och Arvid Ohlsén Svensson och KBTF gick upp till 6–2, en ledning laget inte släppte.

Tomlinson höjde sig

Nyförvärvet Simon Tomlinson vann alla sina tre singlar mot Hammarby med 3–0 i set.

– Han vann sina matcher mot Juno men spelade inte så bra. Han hade det jobbigt mot Spårvägen, han förstod inte varför han förlorade och var lite knäckt, men efter det var det fantastiskt spel, betygsätter Lars Nyman jamaicanens första sammandrag.

Lars Nyman är nöjd med samtligas insatser i Umeå. Han säger att Viktor Johansson och Viktor Kilström är bland de fem bästa i hela serien. Arvid Ohlsén Svensson gjorde sina bästa matcher för säsongen, trots att han haft ett uppehåll på grund av en bruten tå. August Larsson gjorde två helt avgörande insatser i dubbel.

KBTF:s nästa sammandrag är den 16 till 17 januari i Avesta.

– Målsättningen är fortfarande att hänga kvar. Har vi det här laget kan vi vinna varje match men det är såpass jämnt att vi också kan förlora mot alla lag, utom mot de som ligger sist, säger Lars Nyman.

Kristinehamns enda division 1-lag tog en poäng av fyra i första sammandraget i Stockholm. Det blev sex poäng av åtta möjliga i Umeå.

Under lördagen blev det först 8–2 mot jumbon Juno. KBTF hade sedan stora förhoppningar inför matchen mot Spårvägen men förlorade med 6–8.

KBTF kom igen och vann söndagens första match mot Ängby med 8–6.

– För att sedan totalexplodera mot dittills obesegrade Hammarby, säger Lars Nyman.

Hammarby var dubbelt så segervisst jämfört med KBTF mot Spårvägen. Stockholmarna tog också ledningen med 2–0, men då gick Viktor Kilström och Simon Tomlinson in och vann sina matcher. Det tände Viktor Johansson och Arvid Ohlsén Svensson och KBTF gick upp till 6–2, en ledning laget inte släppte.

Tomlinson höjde sig

Nyförvärvet Simon Tomlinson vann alla sina tre singlar mot Hammarby med 3–0 i set.

– Han vann sina matcher mot Juno men spelade inte så bra. Han hade det jobbigt mot Spårvägen, han förstod inte varför han förlorade och var lite knäckt, men efter det var det fantastiskt spel, betygsätter Lars Nyman jamaicanens första sammandrag.

Lars Nyman är nöjd med samtligas insatser i Umeå. Han säger att Viktor Johansson och Viktor Kilström är bland de fem bästa i hela serien. Arvid Ohlsén Svensson gjorde sina bästa matcher för säsongen, trots att han haft ett uppehåll på grund av en bruten tå. August Larsson gjorde två helt avgörande insatser i dubbel.

KBTF:s nästa sammandrag är den 16 till 17 januari i Avesta.

– Målsättningen är fortfarande att hänga kvar. Har vi det här laget kan vi vinna varje match men det är såpass jämnt att vi också kan förlora mot alla lag, utom mot de som ligger sist, säger Lars Nyman.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.