2015-11-27 06:00

2015-11-27 06:00

Språksatsar för säkerhet

SANNABADET

Sannabadet informerar på olika språk för att öka säkerheten för asylboende.

På grund av flera drunkningstillbud stoppar Årjängs kommun tillfälligt asylboende från att besöka badhuset. I Kristinehamn och Säffle satsar man på information på olika språk.

Ingela Johansson är chef för Sannabadet.

– Det här är ett växande, men angenämt, problem. Vi vill ju att alla ska kunna bada och simma hos oss. Vi försöker få ut information på många olika språk till asylboendena i kommunen. Vi har också, liksom Karlstad, infört mobil- och surfförbud för föräldrar vid sidan av bassängen.

Enligt Ingela Johansson frågar personalen alltid nya besökare om de kan simma.

– Oftast svarar de ja, men problemet är att synen på simkunnighet kan skilja sig åt. Vi hade en incident nyligen som kunde ha gått illa, men där tog vi beslut om att erbjuda simskola. Vi är alltid tydliga med att vuxna har ansvar för sina barn och att en person som inte kan simma ska ha med sig en simkunnig person.

På grund av flera drunkningstillbud stoppar Årjängs kommun tillfälligt asylboende från att besöka badhuset. I Kristinehamn och Säffle satsar man på information på olika språk.

Ingela Johansson är chef för Sannabadet.

– Det här är ett växande, men angenämt, problem. Vi vill ju att alla ska kunna bada och simma hos oss. Vi försöker få ut information på många olika språk till asylboendena i kommunen. Vi har också, liksom Karlstad, infört mobil- och surfförbud för föräldrar vid sidan av bassängen.

Enligt Ingela Johansson frågar personalen alltid nya besökare om de kan simma.

– Oftast svarar de ja, men problemet är att synen på simkunnighet kan skilja sig åt. Vi hade en incident nyligen som kunde ha gått illa, men där tog vi beslut om att erbjuda simskola. Vi är alltid tydliga med att vuxna har ansvar för sina barn och att en person som inte kan simma ska ha med sig en simkunnig person.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.