2015-10-06 13:27

2015-10-06 13:27

Äntligen kom en vinst för handbollsdamerna

HANDBOLL DIVISION 3 DAM: Comebackande Frida stod för sju av målen

Gått framåt. I söndags spelade IFK Kristinehamns handbollsdamer sin första match för säsongen, och det blev en efterlängtad vinst. Inte på hela förra säsongen fick laget ta några poäng, men nu blev det hemmaseger mot Arvika.

Lagets tränare Eric Swan är nöjd med lagets insats och ser en stor utveckling sedan förra året.

Efter den senaste matchen var det skön stämning och mycket glada miner i hemmalagets omklädningsrum. Efter en väl genomförd match fick laget äntligen utdelning, och två efterlängtade poäng kunde tas.

Matchen var jämn och i halvlek var resultatet 7–7. Eric Swan säger att laget sedan fick en kortare hjärnsläppsperiod och gjorde inte några mål. Men hemmalaget gav inte upp. Med cirka tre minuter kvar var det återigen lika, 13–13, men IFK kunde göra ytterligare två mål och tillslut vinna med 15–13. Det beror, enligt Eric Swan, på två saker: Laget lyckades hålla sig till matchplanen och de har en bättrad fysik.

– Vi är bättre tränade och orkar hålla fokus längre, säger Eric Swan.

Rebecka Engelbrektsson gör sin debut som mitt-9 i söndagens match och får beröm utav Eric Swan. Hon har en stor betydelse i matchen då hon styr upp det kollektiva anfallet. Han lyfter även fram målvakten Lina Danielsson, som endast släpper in 13 mål.

För Frida Zakariasén var det första matchen på tre år, då hon tidigare varit skadad. Hon gör sju utav lagets 15 mål, en betydande del för resultatet. För övrigt hade IFK inte många målskyttar, men kunde ändå hålla i bollen i anfall och fick nytta utav Arvikas defensiva försvarsspel.

– Det är dit vi vill, så länge vi har bollen kan de inte göra mål, säger Eric Swan.

Nu behöver IFK jobba vidare med sitt anfallsspel, 15 mål på 60 minuter är inte mycket.

– Släpper man in 13 bollar ska man kunna göra mer än 15 mål, säger Swan.

Målskyttar i matchen var: Frida Zakariasén 7, Sally Nabolsi 3, Sofia Nilsson 3, Louise Larsson, Emma Åberg.

Efter den senaste matchen var det skön stämning och mycket glada miner i hemmalagets omklädningsrum. Efter en väl genomförd match fick laget äntligen utdelning, och två efterlängtade poäng kunde tas.

Matchen var jämn och i halvlek var resultatet 7–7. Eric Swan säger att laget sedan fick en kortare hjärnsläppsperiod och gjorde inte några mål. Men hemmalaget gav inte upp. Med cirka tre minuter kvar var det återigen lika, 13–13, men IFK kunde göra ytterligare två mål och tillslut vinna med 15–13. Det beror, enligt Eric Swan, på två saker: Laget lyckades hålla sig till matchplanen och de har en bättrad fysik.

– Vi är bättre tränade och orkar hålla fokus längre, säger Eric Swan.

Rebecka Engelbrektsson gör sin debut som mitt-9 i söndagens match och får beröm utav Eric Swan. Hon har en stor betydelse i matchen då hon styr upp det kollektiva anfallet. Han lyfter även fram målvakten Lina Danielsson, som endast släpper in 13 mål.

För Frida Zakariasén var det första matchen på tre år, då hon tidigare varit skadad. Hon gör sju utav lagets 15 mål, en betydande del för resultatet. För övrigt hade IFK inte många målskyttar, men kunde ändå hålla i bollen i anfall och fick nytta utav Arvikas defensiva försvarsspel.

– Det är dit vi vill, så länge vi har bollen kan de inte göra mål, säger Eric Swan.

Nu behöver IFK jobba vidare med sitt anfallsspel, 15 mål på 60 minuter är inte mycket.

– Släpper man in 13 bollar ska man kunna göra mer än 15 mål, säger Swan.

Målskyttar i matchen var: Frida Zakariasén 7, Sally Nabolsi 3, Sofia Nilsson 3, Louise Larsson, Emma Åberg.