2015-06-30 12:00

2015-06-30 22:05

Rally och välgörenhet

RALLYCROSS: Till höljes med badtunnan

I Kristinehamn finns ett gäng som brinner för motorsporten, vilket gör det till en självklarhet för dem att åka upp till Höljes varje år för att se rallycross-VM. Det som gör resan extra speciell är dock hur de väljer att spendera veckan.

Det var sju år sedan som bland andra Mattias Nilsson, Magnus Johansson och Niclas Andersson fick idén att köpa en gammal husvagn för att sedan bygga om den till en stor badtunna. Att spendera helgen på det mest spektakulära sättet har nu blivit en tradition bland vännerna.

– Det började med att vi fick syn på några norrmän som hade med sig en massa kul grejer, bland annat en pool, säger Mattias Nilsson.

– Vi kände genast att det var en rolig idé, men att vi självklart skulle vara värre, tillägger han.

I välgörande ändamål

Genom åren har gänget bland annat haft med sig en hel gris, en torktumlare och en spis ombyggd till en grill. En mindre karusell har även kommit upp som en idé, något som dock inte tog sig hela vägen till packningslistan.

– Ibland gäller det att ta några steg bakåt för att se vad som verkligen fungerar och inte, säger Niclas och skrattar.

Det nyaste tillskottet i arsenalen är dock en stor tron som mäter dryga två meter på höjden. Gänget köpte den av några norrmän, och nu används den i välgörande ändamål.

– När vi hade stolen uppställd i vårt lilla läger hände det inte sällan att det kom förbi någon som ville bli fotad i den. Då kläckte vi idén att den kanske kan användas för att dra in pengar till Barncancerfonden, berättar Magnus.

Med hjälp av en provisorisk sparbössa lyckades de dra in hela 14 600 kronor på bara fyra dagar, någonting de hoppas kunna slå i år.

En riktig folkfest

Det som är bäst med evenemanget är enligt vännerna alla härliga människor och den folkfest som pågår nästan en vecka.

– Man får dock inte glömma att vi också är där för rallycrossen, säger Niclas.

Det är deras största intresse, och det som väver samman alla människor under veckan.

– Det är kul att ett rally kan bli så mycket mer än att man bara står och tittar på bilar som susar förbi. Att det dessutom kan fungera som ett sätt att dra in pengar till välgörenhet gör det så mycket roligare, avslutar Mattias.

Det var sju år sedan som bland andra Mattias Nilsson, Magnus Johansson och Niclas Andersson fick idén att köpa en gammal husvagn för att sedan bygga om den till en stor badtunna. Att spendera helgen på det mest spektakulära sättet har nu blivit en tradition bland vännerna.

– Det började med att vi fick syn på några norrmän som hade med sig en massa kul grejer, bland annat en pool, säger Mattias Nilsson.

– Vi kände genast att det var en rolig idé, men att vi självklart skulle vara värre, tillägger han.

I välgörande ändamål

Genom åren har gänget bland annat haft med sig en hel gris, en torktumlare och en spis ombyggd till en grill. En mindre karusell har även kommit upp som en idé, något som dock inte tog sig hela vägen till packningslistan.

– Ibland gäller det att ta några steg bakåt för att se vad som verkligen fungerar och inte, säger Niclas och skrattar.

Det nyaste tillskottet i arsenalen är dock en stor tron som mäter dryga två meter på höjden. Gänget köpte den av några norrmän, och nu används den i välgörande ändamål.

– När vi hade stolen uppställd i vårt lilla läger hände det inte sällan att det kom förbi någon som ville bli fotad i den. Då kläckte vi idén att den kanske kan användas för att dra in pengar till Barncancerfonden, berättar Magnus.

Med hjälp av en provisorisk sparbössa lyckades de dra in hela 14 600 kronor på bara fyra dagar, någonting de hoppas kunna slå i år.

En riktig folkfest

Det som är bäst med evenemanget är enligt vännerna alla härliga människor och den folkfest som pågår nästan en vecka.

– Man får dock inte glömma att vi också är där för rallycrossen, säger Niclas.

Det är deras största intresse, och det som väver samman alla människor under veckan.

– Det är kul att ett rally kan bli så mycket mer än att man bara står och tittar på bilar som susar förbi. Att det dessutom kan fungera som ett sätt att dra in pengar till välgörenhet gör det så mycket roligare, avslutar Mattias.