2015-06-15 06:00

2015-06-15 06:00

Stolpe ut för damerna

FOTBOLL DIVISION 3: Delad poäng på Sannaheden

Villastadens damer är fortsatt obesegrade i serien, men i söndagens match fick de nöja sig med oavgjort. Något som knappast var vad de hade räknat med.

Motståndarna Skattkärr ligger farligt nära nedflyttningsstrecket och hade bara tagit två poäng inför matchen mot tabelltvåan Villastaden. Matchbilden speglade också förhållandet mellan de båda lagen. Villastaden förde spelet och var mer gedigna rakt igenom. Publiken väntade bara på att ledningsmålet skulle komma. Och det kom, men först i den 37:e minuten när Ronja Sundin höll sig framme efter en hörna.

Hon hann dessutom med ett par klara målchanser till i slutet av den första halvleken. Ingen av dem resulterade dock i något mål.

Andra halvlek gick i samma stil. Villastaden hade kontroll på spelet. De var starkare i närkamperna och kom allt som oftast ut med bollen under kontroll.

Skapade mycket

Ronja Sundin fortsatte att skapa chanser. Nadja Bengtsson var stark på sin kant och kom också till avslut några gånger. Backen Malin Birgersson drog på ett par långskott som båta smet strax utanför. Bolluslingen ville helt enkelt inte in. Ett stolpskott efter en halvtimme var det närmaste hemmalaget kom att utöka ledningen.

Därför var det en verklig kalldusch när Skattkärr stack upp och fick till en målchans som resulterade. Felicia Wass slog in bollen via stolpen och det var kvitterat.

Villastaden gav inte upp utan bet i ännu hårdare och jagade ett segermål. Närmast av alla kom Ronja Sundin som med matchens sista spark fick bollen förbi målvakten, men också någon decimeter utanför stolpen.

Motståndarna Skattkärr ligger farligt nära nedflyttningsstrecket och hade bara tagit två poäng inför matchen mot tabelltvåan Villastaden. Matchbilden speglade också förhållandet mellan de båda lagen. Villastaden förde spelet och var mer gedigna rakt igenom. Publiken väntade bara på att ledningsmålet skulle komma. Och det kom, men först i den 37:e minuten när Ronja Sundin höll sig framme efter en hörna.

Hon hann dessutom med ett par klara målchanser till i slutet av den första halvleken. Ingen av dem resulterade dock i något mål.

Andra halvlek gick i samma stil. Villastaden hade kontroll på spelet. De var starkare i närkamperna och kom allt som oftast ut med bollen under kontroll.

Skapade mycket

Ronja Sundin fortsatte att skapa chanser. Nadja Bengtsson var stark på sin kant och kom också till avslut några gånger. Backen Malin Birgersson drog på ett par långskott som båta smet strax utanför. Bolluslingen ville helt enkelt inte in. Ett stolpskott efter en halvtimme var det närmaste hemmalaget kom att utöka ledningen.

Därför var det en verklig kalldusch när Skattkärr stack upp och fick till en målchans som resulterade. Felicia Wass slog in bollen via stolpen och det var kvitterat.

Villastaden gav inte upp utan bet i ännu hårdare och jagade ett segermål. Närmast av alla kom Ronja Sundin som med matchens sista spark fick bollen förbi målvakten, men också någon decimeter utanför stolpen.