2015-05-24 17:21

2015-05-24 17:21

Ny uddamålsförlust för IFK Ölme

FOTBOLL: Två mål i slutet av första halvlek förstörde

Två mål i slutet av den första halvleken förstörde för IFK Ölme i bortamatchen mot IK Franke. Matchen slutade 3–2 till hemmalaget och Ölme är nu under nedflyttningsstrecket – igen.

Uddamålsförluster och IFK Ölme är något som verkar höra samman hittills under säsongen. I samtliga fyra förluster har man förlorat med uddamålet. I lördagens bortamatch mot IK Franke var det ingen skillnad. Franke började i ett ursinnigt tempo och kunde efter 19 minuter ta ledningen med 1–0. Raphael Alves Da Silva kvitterade efter en försvarsmiss men strax innan halvtidsvilan gjorde Franke två mål på frispark, något som skulle visa sig vara matchavgörande.

– Den första frisparken fyller de på med folk och stöter in 2–1, vid deras tredje mål ser det ut som vår mur är felplacerad. Tungt och surt att släppa in två mål i slutet av halvleken, säger Ölmes tränare Jan Karlström.

Bytte målvakt

Inför den andra halvleken gjorde Ölme något som är sällsynt, laget bytte målvakt, ut gick Sören Lambrecht och in kom Simon Forslund.

– Han hade lite känning i handleden samtidigt som han inte gjorde sin bästa match. Vi behövde göra någon ändring, säger Karlström.

Ölme hade bra anfallsspel i den andra halvleken och kunde, efter en omdiskuterad situation, göra 3–2 på straffspark, genom Reza Shirazi. Lägen skapades men några fler mål föll inte, Ölme inkasserade sin fjärde förlust för säsongen och är således under nedflyttningsstrecket igen.

– Det är ändå vår bästa match rent anfallsmässigt, vi rullade bollen bra och skapade chanser. Jag är inte orolig inför framtiden, trots tabelläget, säger Karlström.

På tisdag väntar match mot Carlstad United i DM, United som till vardags spelar i division 1.

– Vi kommer gå för vinst, de har väl inte rosat marknaden den senaste tiden precis, säger Karlström.

Uddamålsförluster och IFK Ölme är något som verkar höra samman hittills under säsongen. I samtliga fyra förluster har man förlorat med uddamålet. I lördagens bortamatch mot IK Franke var det ingen skillnad. Franke började i ett ursinnigt tempo och kunde efter 19 minuter ta ledningen med 1–0. Raphael Alves Da Silva kvitterade efter en försvarsmiss men strax innan halvtidsvilan gjorde Franke två mål på frispark, något som skulle visa sig vara matchavgörande.

– Den första frisparken fyller de på med folk och stöter in 2–1, vid deras tredje mål ser det ut som vår mur är felplacerad. Tungt och surt att släppa in två mål i slutet av halvleken, säger Ölmes tränare Jan Karlström.

Bytte målvakt

Inför den andra halvleken gjorde Ölme något som är sällsynt, laget bytte målvakt, ut gick Sören Lambrecht och in kom Simon Forslund.

– Han hade lite känning i handleden samtidigt som han inte gjorde sin bästa match. Vi behövde göra någon ändring, säger Karlström.

Ölme hade bra anfallsspel i den andra halvleken och kunde, efter en omdiskuterad situation, göra 3–2 på straffspark, genom Reza Shirazi. Lägen skapades men några fler mål föll inte, Ölme inkasserade sin fjärde förlust för säsongen och är således under nedflyttningsstrecket igen.

– Det är ändå vår bästa match rent anfallsmässigt, vi rullade bollen bra och skapade chanser. Jag är inte orolig inför framtiden, trots tabelläget, säger Karlström.

På tisdag väntar match mot Carlstad United i DM, United som till vardags spelar i division 1.

– Vi kommer gå för vinst, de har väl inte rosat marknaden den senaste tiden precis, säger Karlström.