2015-05-23 17:47

2015-05-23 18:25

VIF föll trots "Hulåns" drömmål

FOTBOLL: Fem förluster på sex matcher och kvar på jumboplatsen

Allting såg så bra ut, mittbacken Tomas ”Hulån” Olsson gjorde ett drömmål i den första halvleken och VIF var i ledningen. Detta tills trots fick laget inkassera sin femte förlust på de sex inledande matcherna när laget föll mot Köping med 2–1.

– Försvarsspelet vid deras två mål är inte alls bra, det är för billigt helt enkelt, säger Jan ”Adidas” Svensson, tränare för Villastaden.

Under lördagen tog Villastadens IF emot Köping hemma på Sannaheden. En viktig match på förhand då Köping endast låg fyra poäng före i tabellen. Inledningen av matchen var jämn, Köping hade mest boll men avsluten mot VIF-målvakten Jonas Persson var alldeles för tama. Persson, som har meriter från division 1-spel med Forward var för övrigt en av planens bästa spelare.

Drömmål

En bit in i den andra halvleken, efter en hörna, kom ledningsmålet för hemmalaget. Mittbacken och åldermannen Tomas ”Hulån” Olsson slog till på volley strax utanför straffområdet, otagbart för gästernas målvakt Rasmus Karlsson. Målskytten själv var ödmjuk efter drömmålet.

– Det var väl tur, nej men det kanske var rätt så snyggt ändå, säger ”Hulån”.

VIF hade bud på fler mål men i stället lyckades Köping kvitterade innan det var dags för halvtidsvila.

– Vi sätter inte våra chanser, samtidigt som vi bjuder på för enkla mål, vi har lite otur just nu, säger ”Hulån”.

”Ineffektiva”

Köping började den andra halvleken bäst och hade efter fem minuter ett skott i stolpen. Efter en försvarsmiss från VIF:s sida kunde Köping, endast några minuter senare ta ledningen i matchen. VIF kämpade och slet men lyckades aldrig nå någon kvittering, laget har nu fem förluster på de sex inledande matcherna.

– Jag tycker ändå att vi är med i matcherna och skapar många bra anfall. Däremot är vi för ineffektiva i den sista tredjedelen, säger ”Adidas”.

I och med förlusten är det sex poäng upp till säker mark för Villastaden som i sin nästa match möter topplaget KB Karlskoga på hemmaplan.

– Försvarsspelet vid deras två mål är inte alls bra, det är för billigt helt enkelt, säger Jan ”Adidas” Svensson, tränare för Villastaden.

Under lördagen tog Villastadens IF emot Köping hemma på Sannaheden. En viktig match på förhand då Köping endast låg fyra poäng före i tabellen. Inledningen av matchen var jämn, Köping hade mest boll men avsluten mot VIF-målvakten Jonas Persson var alldeles för tama. Persson, som har meriter från division 1-spel med Forward var för övrigt en av planens bästa spelare.

Drömmål

En bit in i den andra halvleken, efter en hörna, kom ledningsmålet för hemmalaget. Mittbacken och åldermannen Tomas ”Hulån” Olsson slog till på volley strax utanför straffområdet, otagbart för gästernas målvakt Rasmus Karlsson. Målskytten själv var ödmjuk efter drömmålet.

– Det var väl tur, nej men det kanske var rätt så snyggt ändå, säger ”Hulån”.

VIF hade bud på fler mål men i stället lyckades Köping kvitterade innan det var dags för halvtidsvila.

– Vi sätter inte våra chanser, samtidigt som vi bjuder på för enkla mål, vi har lite otur just nu, säger ”Hulån”.

”Ineffektiva”

Köping började den andra halvleken bäst och hade efter fem minuter ett skott i stolpen. Efter en försvarsmiss från VIF:s sida kunde Köping, endast några minuter senare ta ledningen i matchen. VIF kämpade och slet men lyckades aldrig nå någon kvittering, laget har nu fem förluster på de sex inledande matcherna.

– Jag tycker ändå att vi är med i matcherna och skapar många bra anfall. Däremot är vi för ineffektiva i den sista tredjedelen, säger ”Adidas”.

I och med förlusten är det sex poäng upp till säker mark för Villastaden som i sin nästa match möter topplaget KB Karlskoga på hemmaplan.

  • Fredrik Narvelid