2015-05-08 21:54

2015-05-08 21:54

Seger trots utvisning

FOTBOLL: Tog andra raka trepoängaren

Villastadens damer tog under fredagskvällen lagets andra raka seger, detta när man på hemmaplan besegrade IFK Munkfors med 2–1.
– Lika dålig som vår första halvlek var, lika bra var vår andra, säger tränaren Janne Andersson.

Under förra helgens premiär besegrade man Lysviks IF på bortaplan med 2–1. Under fredagskvällen var det dags för en ny uddamålsseger, hemma mot IFK Munkfors. VIF fick en kanonstart på matchen och gjorde 1–0 redan efter tio minuter, genom lagkaptenen Sofia Johansson. Munkfors tog sedan över matchen och ägde den första halvleken, i slutet av densamma fick gästerna även utdelning när de kvitterade på ett långskott.

– Vi låg helt fel i positionerna, vi fick jaga alldeles för mycket boll, säger Andersson.

Bra mittbackar

Några minuter in i den andra halvleken drog Julia Lid Nilsson på sig sitt andra gula kort för kvällen och blev således utvisad. Detta till trots hängde VIF med i den andra halvleken och kunde även ta ledningen. Anfallaren Sofia Forslund blev fint framspelad av Nadja Bengtsson. Munkfors hade klart mest boll under hela matchen men saknade de riktigt heta målchanserna. VIF hade ett antal vassa omställningar som kunde ha resulterat i ytterligare något mål. 2–1 stod sig matchen ut och VIF tog därmed sin andra raka seger.

– I den andra halvleken fullföljde vi matchplanen till punkt och pricka. Jag tycker att vi hade kontroll på händelserna, trots utvisningen, säger Andersson.

Som vill lyfta fram mittbackarna för kvällen.

– Lisa Andersson och Jonna Romestad gör en prickfri andra halvlek, de tillsammans med Sofia Forslund är bäst på planen.

Ni har fått en pangstart på säsongen, hur långt kan detta räcka?

– Förra säsongen hade vi en poäng efter två matcher, nu har vi två. Jag har bra vibbar, avslutar Andersson.

Under förra helgens premiär besegrade man Lysviks IF på bortaplan med 2–1. Under fredagskvällen var det dags för en ny uddamålsseger, hemma mot IFK Munkfors. VIF fick en kanonstart på matchen och gjorde 1–0 redan efter tio minuter, genom lagkaptenen Sofia Johansson. Munkfors tog sedan över matchen och ägde den första halvleken, i slutet av densamma fick gästerna även utdelning när de kvitterade på ett långskott.

– Vi låg helt fel i positionerna, vi fick jaga alldeles för mycket boll, säger Andersson.

Bra mittbackar

Några minuter in i den andra halvleken drog Julia Lid Nilsson på sig sitt andra gula kort för kvällen och blev således utvisad. Detta till trots hängde VIF med i den andra halvleken och kunde även ta ledningen. Anfallaren Sofia Forslund blev fint framspelad av Nadja Bengtsson. Munkfors hade klart mest boll under hela matchen men saknade de riktigt heta målchanserna. VIF hade ett antal vassa omställningar som kunde ha resulterat i ytterligare något mål. 2–1 stod sig matchen ut och VIF tog därmed sin andra raka seger.

– I den andra halvleken fullföljde vi matchplanen till punkt och pricka. Jag tycker att vi hade kontroll på händelserna, trots utvisningen, säger Andersson.

Som vill lyfta fram mittbackarna för kvällen.

– Lisa Andersson och Jonna Romestad gör en prickfri andra halvlek, de tillsammans med Sofia Forslund är bäst på planen.

Ni har fått en pangstart på säsongen, hur långt kan detta räcka?

– Förra säsongen hade vi en poäng efter två matcher, nu har vi två. Jag har bra vibbar, avslutar Andersson.