2015-04-04 12:04

2015-04-04 12:04

IFK Ölme tog efterlängtad seger

FOTBOLL: Slog Ulvåker med 3–2

Det tog sju matcher innan den första segern kom på försäsongen, under långfredagen vann IFK Ölme mot Ulvåkers IF med 3–2.

– Skönt med en seger, vi hade återigen en del nya spelare med i laget, säger tränaren Jan Karlström.

Försäsongen har minst sagt varit tuff för IFK Ölme, inte en seger på de sju första matcherna. Under långfredagen fick den negativa sviten äntligen ett slut. På Carland Arena i Skattkärr tog Ölme emot division 4-laget Ulvåkers IF. Det stod 2–2 i halvtid, i den andra halvleken gjorde Ölme matchens enda mål och vann med 3–2.

– Vi gjorde en bra match, rullade boll och kom till lägen, vi måste däremot bli mer effektiva i avsluten. Det är något som vi måste jobba på, säger Karlström.

Detta kan ha varit den sista matchen innan seriepremiären mot KB Karlskoga, som är den 18 april. Någon ny träningsmatch är ännu inte inbokad. Det kan däremot bli en DM-match, där Ölme ska möta segraren mellan Nykroppa och Karlskoga SK.

– Vi hoppas att de ska spela emot varandra snart så vi kan få en DM-match innan seriestarten, säger Karlström.

Försäsongen har minst sagt varit tuff för IFK Ölme, inte en seger på de sju första matcherna. Under långfredagen fick den negativa sviten äntligen ett slut. På Carland Arena i Skattkärr tog Ölme emot division 4-laget Ulvåkers IF. Det stod 2–2 i halvtid, i den andra halvleken gjorde Ölme matchens enda mål och vann med 3–2.

– Vi gjorde en bra match, rullade boll och kom till lägen, vi måste däremot bli mer effektiva i avsluten. Det är något som vi måste jobba på, säger Karlström.

Detta kan ha varit den sista matchen innan seriepremiären mot KB Karlskoga, som är den 18 april. Någon ny träningsmatch är ännu inte inbokad. Det kan däremot bli en DM-match, där Ölme ska möta segraren mellan Nykroppa och Karlskoga SK.

– Vi hoppas att de ska spela emot varandra snart så vi kan få en DM-match innan seriestarten, säger Karlström.