2015-03-19 15:17

2015-03-19 15:17

Representerade Värmland

VÄSTERÅS: Slutade på fjärde plats

Svealandsmästerskapen i Västerås avgjordes i helgen.
IFK Kristinehamn hade fem ungdomar med i Värmlands lag.

Svealandsmästerskapen är en tävling mellan distrikten och vänder sig alltid till 13- och 14-åringar. Uttagna i Värmlandslaget var IFK:arna Agnes Brunnsgård, Moa Karlsson Wallin, Filippa Dedorsson, Gabriel Wiss Andersson och Leo Johansson.

Stockholm vann och Värmland kom fyra. Övriga distrikt var Uppland, Västmanland, Södermanland, Gästrikland, Dalarna och Närke.

Bäst av IFK:arna gick det inte oväntat för den allt som oftast framgångsrika Filippa Dedorsson. Hon kom sexa i längdhoppet på 4,80 meter, vilket var två ynka centimeter från hennes personliga rekord. I kula räckte en stöt på 10,24 till en sjundeplats. Grenarna hade hela 51 respektive 37 deltagare.

Nämnas ska också Gabriel Wiss Andersson, som tog sig till final på 60 meter häck.

Till hösten arrangeras Svealandsmästerskapen utomhus, i Gästrikland.

Svealandsmästerskapen är en tävling mellan distrikten och vänder sig alltid till 13- och 14-åringar. Uttagna i Värmlandslaget var IFK:arna Agnes Brunnsgård, Moa Karlsson Wallin, Filippa Dedorsson, Gabriel Wiss Andersson och Leo Johansson.

Stockholm vann och Värmland kom fyra. Övriga distrikt var Uppland, Västmanland, Södermanland, Gästrikland, Dalarna och Närke.

Bäst av IFK:arna gick det inte oväntat för den allt som oftast framgångsrika Filippa Dedorsson. Hon kom sexa i längdhoppet på 4,80 meter, vilket var två ynka centimeter från hennes personliga rekord. I kula räckte en stöt på 10,24 till en sjundeplats. Grenarna hade hela 51 respektive 37 deltagare.

Nämnas ska också Gabriel Wiss Andersson, som tog sig till final på 60 meter häck.

Till hösten arrangeras Svealandsmästerskapen utomhus, i Gästrikland.