2015-03-07 16:42

2015-03-07 16:42

KIBF slog topplaget – säkrade kontraktet

INNEBANDY: Avslutade serien med fyra raka segrar

KIBF tog fjärde raka segern och säkrade kontraktet för fortsatt division 3 - spel när laget bortaslog topplaget Grums med 9–6.

– Det känns riktigt, riktigt skönt, säger spelande tränaren Tony Carlsson.

Det var kniven mot strupen för KIBF när laget under lördagen mötte Grums på bortaplan. Minst oavgjort krävdes för att säkra fortsatt spel i division 3 även nästa säsong, något som laget klarade med bravur. Det blev nämligen seger mot topplaget Grums med 9–6, trots tuff start.

– De gjorde två snabba mål, det är en liten hall och det tog dryga tio minuter innan vi kom ordentligt in i matchen, säger Carlsson.

”Riktigt bra”

KIBF växte in i matchen och innan det var dags för pausvila hade ungdomarna i laget – Hampus Larsson och Victor Fredriksson, fixat kvitteringen. Likt många matcher på slutet har KIBF gjort många bra andraperioder, denna lördag var inget undantag. Fyra mål framåt och endast ett insläppt gjorde att ställningen inför den tredje och sista perioden var 6–3 till KIBF.

– Vi spelade riktigt bra i den andra perioden och hade konstant tryck mot Grums - målet, säger Carlsson.

Aldrig spännande

Den tredje perioden blev aldrig speciellt spännande, KIBF gick iväg till ledning 8–4 innan Grums reducerade två gånger om till 8–6. Marcus Olsson punkterade matchen med sitt 9–6 - mål med en sekund kvar av matchen. I och med segern slipper KIBF att kvala för att hålla sig kvar i division 3. Kval är för övrigt något som laget varit vana vid de senaste säsongerna.

– Vi har kvalat de tre senaste säsongerna så det känns lite konstigt att säsongen redan är över, säger Carlsson.

Med all sannolikhet kommer KIBF att hamna på en sjätteplats i tabellen när serien är avslutad. Laget är endast sex poäng efter lördagens motståndare – Grums, som ska kvala till division 2.

– Vi har alla verktyg som finns för att vara ett topplag i division 3, under hösten hade vi många spelare borta samt ett sargat självförtroende. Under våren har vi visat vilken bra innebandy vi kan spela.

Det var kniven mot strupen för KIBF när laget under lördagen mötte Grums på bortaplan. Minst oavgjort krävdes för att säkra fortsatt spel i division 3 även nästa säsong, något som laget klarade med bravur. Det blev nämligen seger mot topplaget Grums med 9–6, trots tuff start.

– De gjorde två snabba mål, det är en liten hall och det tog dryga tio minuter innan vi kom ordentligt in i matchen, säger Carlsson.

”Riktigt bra”

KIBF växte in i matchen och innan det var dags för pausvila hade ungdomarna i laget – Hampus Larsson och Victor Fredriksson, fixat kvitteringen. Likt många matcher på slutet har KIBF gjort många bra andraperioder, denna lördag var inget undantag. Fyra mål framåt och endast ett insläppt gjorde att ställningen inför den tredje och sista perioden var 6–3 till KIBF.

– Vi spelade riktigt bra i den andra perioden och hade konstant tryck mot Grums - målet, säger Carlsson.

Aldrig spännande

Den tredje perioden blev aldrig speciellt spännande, KIBF gick iväg till ledning 8–4 innan Grums reducerade två gånger om till 8–6. Marcus Olsson punkterade matchen med sitt 9–6 - mål med en sekund kvar av matchen. I och med segern slipper KIBF att kvala för att hålla sig kvar i division 3. Kval är för övrigt något som laget varit vana vid de senaste säsongerna.

– Vi har kvalat de tre senaste säsongerna så det känns lite konstigt att säsongen redan är över, säger Carlsson.

Med all sannolikhet kommer KIBF att hamna på en sjätteplats i tabellen när serien är avslutad. Laget är endast sex poäng efter lördagens motståndare – Grums, som ska kvala till division 2.

– Vi har alla verktyg som finns för att vara ett topplag i division 3, under hösten hade vi många spelare borta samt ett sargat självförtroende. Under våren har vi visat vilken bra innebandy vi kan spela.