2015-03-01 20:12

2015-03-01 20:12

Tredje raka för KIBF – nära nytt kontrakt

INNEBANDY: Slog bottenkonkurrenten

Det var en riktig ödesmatch som utspelade sig under söndagen i Brogårdshallen. KIBF tog emot bottenkonkurrenten Dottevik. En match som hemmalaget vann med 7–4.
– Det är en lättnad, vi var tvungna att vinna sett till tabelläget, säger coachen Mattias Pontén.

Femmilen för herrarna i VM hann precis att avslutas innan den viktiga matchen mellan KIBF och Dottevik tog vid i Brogårdshallen under söndagen. KIBF låg endast fyra poäng före motståndarna innan matchen, och för att undvika nedflyttning krävdes en seger. Den första perioden var en händelsefattig sådan, inget av lagen fick grepp om matchen. KIBF tog ändå ledningen genom rutinerade Niclas Hagstein, assisterad av Tony Carlsson.

– Det svängde lite fram och tillbaka i den första perioden, båda lagen skapade chanser, säger Pontén.

Målfyrverkeri

Målskyttet tog ordentlig fart i den andra perioden, efter 16.54 ledde KIBF med 4–0, målen gjordes av Hampus Larsson, Tobias ”Kötten” Andersson och Victor Fredriksson. Målfyrverkeriet i den andra perioden var inte över där utan när signalen ljöd stod det 6–1 till KIBF.

– Vi har tre femmor som samtliga producerar poäng, när vi spelar på topp är vi svåra att slå, säger Pontén.

Den tredje perioden blev en fysisk sådan. KIBF drog på sig fyra stycken utvisningar varav en på fem minuter. Dottevik började upphämtningen men nådde aldrig hela vägen fram. Matchen vanns av KIBF med 7–4, det sjunde målet gjordes av Kristoffer Andersson.

Kan bli kvalspel

I och med segern kan KIBF inte åka ur serien utan kvalspel. Laget ligger för tillfället ovanför det negativa kvalstrecket, tre poäng för Arvika U. I den sista omgången spelar KIBF på bortaplan, mot topplaget Grums. Jagande Arvika spelar på bortaplan mot Dottevik. Minst en poäng måste KIBF ta om Arvika vinner sin match, annars blir det kvalspel.

– Vi har revansch att ta på Grums, vi föll här hemma senast med uddamålet, då tyckte jag att vi var det bättre laget, säger Pontén.

Femmilen för herrarna i VM hann precis att avslutas innan den viktiga matchen mellan KIBF och Dottevik tog vid i Brogårdshallen under söndagen. KIBF låg endast fyra poäng före motståndarna innan matchen, och för att undvika nedflyttning krävdes en seger. Den första perioden var en händelsefattig sådan, inget av lagen fick grepp om matchen. KIBF tog ändå ledningen genom rutinerade Niclas Hagstein, assisterad av Tony Carlsson.

– Det svängde lite fram och tillbaka i den första perioden, båda lagen skapade chanser, säger Pontén.

Målfyrverkeri

Målskyttet tog ordentlig fart i den andra perioden, efter 16.54 ledde KIBF med 4–0, målen gjordes av Hampus Larsson, Tobias ”Kötten” Andersson och Victor Fredriksson. Målfyrverkeriet i den andra perioden var inte över där utan när signalen ljöd stod det 6–1 till KIBF.

– Vi har tre femmor som samtliga producerar poäng, när vi spelar på topp är vi svåra att slå, säger Pontén.

Den tredje perioden blev en fysisk sådan. KIBF drog på sig fyra stycken utvisningar varav en på fem minuter. Dottevik började upphämtningen men nådde aldrig hela vägen fram. Matchen vanns av KIBF med 7–4, det sjunde målet gjordes av Kristoffer Andersson.

Kan bli kvalspel

I och med segern kan KIBF inte åka ur serien utan kvalspel. Laget ligger för tillfället ovanför det negativa kvalstrecket, tre poäng för Arvika U. I den sista omgången spelar KIBF på bortaplan, mot topplaget Grums. Jagande Arvika spelar på bortaplan mot Dottevik. Minst en poäng måste KIBF ta om Arvika vinner sin match, annars blir det kvalspel.

– Vi har revansch att ta på Grums, vi föll här hemma senast med uddamålet, då tyckte jag att vi var det bättre laget, säger Pontén.