2015-01-17 13:16

2015-01-20 22:41

KHT tog tredje raka segern

ISHOCKEY: Behåller tredjeplatsen i tabellen

Kristinehamns hockeyteam har börjat det nya året på bästa tänkbara sätt. Under fredagskvällen kom lagets tredje raka seger. KHT besegrade NIK Karlstad 2 med 4–3 på hemmais.
– Vi har bra go i laget just nu, det är jäkligt kul att vara tränare för detta lag, säger Clarence Magnusson.

Under hösten blev det många uddamålsförluster för Kristinehamns hockeyteam, vilket har gjort att laget tappat på tätduon Sunne och Filipstad.

Vårsäsongen har däremot börjat desto bättre, under fredagskvällen tog laget sin tredje raka seger när man hemmabesegrade NIK Karlstad 2 med 4–3. NIK Karlstad kom till matchen med en hel del division 2- spelare. Efter den första perioden ledde bortalaget med 2–1.

Ägde andra perioden

– Vi tog ett rejält snack efter den första perioden om att ta kampen. Något som vi också gjorde i resten av matchen, säger Magnusson.

Den andra perioden dominerade KHT totalt. Anton Täpp kvitterade till 2–2, Nils Wahlstedt gav KHT ledningen med 3–2 och Andreas Söderberg utökade ledningen till 4–2, ett resultat som stod sig perioden ut.

– Vi ägde verkligen den andra perioden, säger Magnusson.

”Hittade pipan”

Den tredje perioden bestod av en hel del utvisningar. KHT drog på sig sex utvisningar medan gästerna drog på sig tre.

– Domaren hittade pipan i den sista perioden och tog utvisningar för allt.

Med drygt två minuter kvar av matchen reducerade gästerna till 4–3. I slutet av matchen drog KHT på sig två utvisningar, gästerna plockade då ut målvakten och spelade sex mot tre. Men KHT och målvakten Sebastian Weidenhag höll tätt och kunde avgå med segern.

– En riktigt skön seger, vi har en bra mix i laget, de unga gör ett kopiöst jobb samtidigt som de äldre presterar riktigt bra. Sedan har vi även ett bra målvaktspar som ska ha en stor eloge, säger Magnusson.

Under hösten blev det många uddamålsförluster för Kristinehamns hockeyteam, vilket har gjort att laget tappat på tätduon Sunne och Filipstad.

Vårsäsongen har däremot börjat desto bättre, under fredagskvällen tog laget sin tredje raka seger när man hemmabesegrade NIK Karlstad 2 med 4–3. NIK Karlstad kom till matchen med en hel del division 2- spelare. Efter den första perioden ledde bortalaget med 2–1.

Ägde andra perioden

– Vi tog ett rejält snack efter den första perioden om att ta kampen. Något som vi också gjorde i resten av matchen, säger Magnusson.

Den andra perioden dominerade KHT totalt. Anton Täpp kvitterade till 2–2, Nils Wahlstedt gav KHT ledningen med 3–2 och Andreas Söderberg utökade ledningen till 4–2, ett resultat som stod sig perioden ut.

– Vi ägde verkligen den andra perioden, säger Magnusson.

”Hittade pipan”

Den tredje perioden bestod av en hel del utvisningar. KHT drog på sig sex utvisningar medan gästerna drog på sig tre.

– Domaren hittade pipan i den sista perioden och tog utvisningar för allt.

Med drygt två minuter kvar av matchen reducerade gästerna till 4–3. I slutet av matchen drog KHT på sig två utvisningar, gästerna plockade då ut målvakten och spelade sex mot tre. Men KHT och målvakten Sebastian Weidenhag höll tätt och kunde avgå med segern.

– En riktigt skön seger, vi har en bra mix i laget, de unga gör ett kopiöst jobb samtidigt som de äldre presterar riktigt bra. Sedan har vi även ett bra målvaktspar som ska ha en stor eloge, säger Magnusson.

  • Fredrik Narvelid