2015-01-04 14:08

2015-01-20 23:13

Ayaz om sin nya klubb

FOTBOLL: "Jag vill vidare till de stora lagen i de stora ligorna"

Minisemester. Ferhad Ayaz har nyligen kommit tillbaka till Kristinehamn efter sin första sejour i Turkiet. Under några dagar är han hemma innan han den 7 januari åker tillbaka till Turkiet för ett träningsläger med sin nya klubb Gaziantepspor.

Efter många rykten om bland andra Malmö FF och Häcken kritade Ayaz, den 18 december i stället på för den turkiska klubben Gaziantepspor. Nu är han hemma i Kristinehamn igen för en liten minisemester innan det bär av till Antalya för träningsläger.

Ferhad Ayaz kommer från en supersäsong i Degerfors IF där han gjorde tio mål. Många klubbar ryckte då i supertalangen som till slut valde Gaziantepspor, som spelar i högstaligan i Turkiet.

Tackar Werner

– Det är en klubb som jag hörde väldigt mycket gott om, en klubb som utvecklar spelare och sedan säljer vidare. Jag vill vidare till de stora lagen i de stora ligorna, säger Ayaz.

I Degerfors är det framför allt Sebastian Castro-Tello som han håller kontakten med. Under sin hemvistelse hoppas han även hinna med att besöka laget.

Vad säger du om din tid i Degerfors?

– Den har varit väldigt bra, jag har fått mycket speltid och får tacka Patrik Werner för allt förtroende. Utan honom kanske jag inte hade varit där jag är i dag, säger Ayaz.

Landslagsdebut

I november blev Ayaz uttagen till U21-landslagets två matcher mot Cypern och Österrike. Det blev ingen speltid i den första matchen men i den andra, mot Österrike debuterade Ayaz i den 73:e minuten. Landslaget vann båda matcherna på straffar.

– Det kändes riktigt bra att bli uttagen, det var ett mål som jag hade.

Hur ser du på U21-EM som spelas till sommaren?

– Jag har faktiskt inte tänkt på det så mycket, konkurrensen på min position är riktigt hård. Men jag får se till att prestera bra i Turkiet så får vi se vad som händer, säger Ayaz.

Under sin första tid i Turkiet har Ayaz fått en lägenhet av klubben samt fått låna sportchefens bil.

– Jag har ingen bil ännu, måste köpa det. Jag fick låna sportchefens bil, han är säkert i Frankrike och scoutar spelare, säger Ayaz och skrattar.

Förvånad

Hittills har Ayaz hunnit med fyra träningar med laget, utöver det har han en egen tränare som han tränar med.

– Laget spelar väldigt mycket matcher just nu så det blir inte så mycket träningar. Men de som jag har varit med på är jag nöjd med, förvånad över att det har gått så bra som det har gjort, säger Ayaz.

Gaziantepspor tillhör mittskiktet i den turkiska ligan när snart halva serien är spelad.

– Målsättningen är att placera sig topp tio, något som jag tror att vi kommer att klara.

Träningsläger

Snart är det dags för uppehåll i den turkiska ligan och då väntar ett träningsläger med laget i Antalya. Första matchen som Ayaz kan komma att spela i är när laget tar emot Balikesirspor på hemmaplan, den 24 januari.

– Jag hoppas självklart att få spela då, jag ska göra mitt bästa på träningarna och på lägret, säger Ayaz.

Efter många rykten om bland andra Malmö FF och Häcken kritade Ayaz, den 18 december i stället på för den turkiska klubben Gaziantepspor. Nu är han hemma i Kristinehamn igen för en liten minisemester innan det bär av till Antalya för träningsläger.

Ferhad Ayaz kommer från en supersäsong i Degerfors IF där han gjorde tio mål. Många klubbar ryckte då i supertalangen som till slut valde Gaziantepspor, som spelar i högstaligan i Turkiet.

Tackar Werner

– Det är en klubb som jag hörde väldigt mycket gott om, en klubb som utvecklar spelare och sedan säljer vidare. Jag vill vidare till de stora lagen i de stora ligorna, säger Ayaz.

I Degerfors är det framför allt Sebastian Castro-Tello som han håller kontakten med. Under sin hemvistelse hoppas han även hinna med att besöka laget.

Vad säger du om din tid i Degerfors?

– Den har varit väldigt bra, jag har fått mycket speltid och får tacka Patrik Werner för allt förtroende. Utan honom kanske jag inte hade varit där jag är i dag, säger Ayaz.

Landslagsdebut

I november blev Ayaz uttagen till U21-landslagets två matcher mot Cypern och Österrike. Det blev ingen speltid i den första matchen men i den andra, mot Österrike debuterade Ayaz i den 73:e minuten. Landslaget vann båda matcherna på straffar.

– Det kändes riktigt bra att bli uttagen, det var ett mål som jag hade.

Hur ser du på U21-EM som spelas till sommaren?

– Jag har faktiskt inte tänkt på det så mycket, konkurrensen på min position är riktigt hård. Men jag får se till att prestera bra i Turkiet så får vi se vad som händer, säger Ayaz.

Under sin första tid i Turkiet har Ayaz fått en lägenhet av klubben samt fått låna sportchefens bil.

– Jag har ingen bil ännu, måste köpa det. Jag fick låna sportchefens bil, han är säkert i Frankrike och scoutar spelare, säger Ayaz och skrattar.

Förvånad

Hittills har Ayaz hunnit med fyra träningar med laget, utöver det har han en egen tränare som han tränar med.

– Laget spelar väldigt mycket matcher just nu så det blir inte så mycket träningar. Men de som jag har varit med på är jag nöjd med, förvånad över att det har gått så bra som det har gjort, säger Ayaz.

Gaziantepspor tillhör mittskiktet i den turkiska ligan när snart halva serien är spelad.

– Målsättningen är att placera sig topp tio, något som jag tror att vi kommer att klara.

Träningsläger

Snart är det dags för uppehåll i den turkiska ligan och då väntar ett träningsläger med laget i Antalya. Första matchen som Ayaz kan komma att spela i är när laget tar emot Balikesirspor på hemmaplan, den 24 januari.

– Jag hoppas självklart att få spela då, jag ska göra mitt bästa på träningarna och på lägret, säger Ayaz.

  • Fredrik Narvelid