2014-12-27 12:01

2015-01-20 23:12

Förlust för Larsson och Otterbäcken

BANDY: Annandagsderby

Det blev en snöplig förlust för Henrik Larsson och hans Otterbäcken i annandagsderbyt mot Boltic. Hemmalaget Boltic avgjorde med tio sekunder kvar av matchen.
– Det är katastrof i slutet, vet inte vad vi håller på med, oerhört klantigt att släppa in ett mål där, säger spelande tränaren Henrik Larsson.

Kristinehamnaren Henrik Larsson är sedan denna säsong ny som spelade tränare i Otterbäcken. Till en början var det tänkt att Henrik bara skulle vara tränare, men på grund av skador och ett visst spelsug har han ändå deltagit i fem matcher.

Derby

Under annandagen var det dags för derby, Otterbäcken mötte Boltic på bortaplan. Den första halvleken var relativt jämn med ett litet övertag för Boltic, resultatet var 1–1, Otterbäckens mål gjordes av just Henrik Larsson. I den andra halvleken drog Boltic upp ett högre tempo och ryckte ifrån till 3–1.

– Vi spelade defensivt till en början och satsade på kontringar. Men när de gjorde 3–1 var vi tvungna att börja jaga, något som vi gjorde väldigt bra, säger Larsson.

Sent avgörande

Otterbäcken kom tillbaka i matchen och kunde i den 83:e minuten kvittera till 3–3. Många trodde då att matchen skulle sluta oavgjort men Boltic ville annat, med endast tio sekunder kvar av matchen gjorde hemmalaget 4–3.

– Vi tar två korkade utvisningar, dribblar vid sargen, tappar boll och helt plötsligt står det en spelare helt fri och gör 4–3, säger Larsson.

Tung säsong

Henrik Larsson och hans Otterbäcken har haft en tuff säsong inledningsvis. På de tio första matcherna har det endast blivit en seger. För att undvika nedflyttning krävs det en uppryckning då det är fyra poäng upp till platsen ovanför kvalstrecket.

– Vi har haft oflyt och mycket skador i början. Vår bästa spelare som gjorde 59 mål förra året är knäskadad. Men vi kommer i gång mer och mer och formen för Otterbäcken brukar komma runt jul, säger Larsson.

Nästa match för Otterbäcken är på nyårsafton, då är det återigen möte med Boltic, fast då på hemmaplan.

Kristinehamnaren Henrik Larsson är sedan denna säsong ny som spelade tränare i Otterbäcken. Till en början var det tänkt att Henrik bara skulle vara tränare, men på grund av skador och ett visst spelsug har han ändå deltagit i fem matcher.

Derby

Under annandagen var det dags för derby, Otterbäcken mötte Boltic på bortaplan. Den första halvleken var relativt jämn med ett litet övertag för Boltic, resultatet var 1–1, Otterbäckens mål gjordes av just Henrik Larsson. I den andra halvleken drog Boltic upp ett högre tempo och ryckte ifrån till 3–1.

– Vi spelade defensivt till en början och satsade på kontringar. Men när de gjorde 3–1 var vi tvungna att börja jaga, något som vi gjorde väldigt bra, säger Larsson.

Sent avgörande

Otterbäcken kom tillbaka i matchen och kunde i den 83:e minuten kvittera till 3–3. Många trodde då att matchen skulle sluta oavgjort men Boltic ville annat, med endast tio sekunder kvar av matchen gjorde hemmalaget 4–3.

– Vi tar två korkade utvisningar, dribblar vid sargen, tappar boll och helt plötsligt står det en spelare helt fri och gör 4–3, säger Larsson.

Tung säsong

Henrik Larsson och hans Otterbäcken har haft en tuff säsong inledningsvis. På de tio första matcherna har det endast blivit en seger. För att undvika nedflyttning krävs det en uppryckning då det är fyra poäng upp till platsen ovanför kvalstrecket.

– Vi har haft oflyt och mycket skador i början. Vår bästa spelare som gjorde 59 mål förra året är knäskadad. Men vi kommer i gång mer och mer och formen för Otterbäcken brukar komma runt jul, säger Larsson.

Nästa match för Otterbäcken är på nyårsafton, då är det återigen möte med Boltic, fast då på hemmaplan.

  • Fredrik Narvelid