2018-08-09 16:15

2018-08-09 16:15

Säsongsavslutning för riddare

BJURBÄCKEN: Kristinehamnare på plats

Vill du fajtas mot en riddare, skjuta pilbåge, äta medeltidsmat eller lyssna till medeltidsgruppen Silva?

Då ska du bege dig till Bjurbäcken på lördag där Riddarleklandet har stor säsongsavslutning.

Under sommaren har ungefär 600 barn testat riddarlekplatsen som haft öppet på helgerna. 14 enkla, men roliga stationer har fått goda betyg av båda barn och vuxna.

Nu slår man på stort inför säsongsavslutningen. Johan Vikberg med hobbyföretaget Gröna Ugglan kommer på besök och erbjuder en rad aktiviteter för barn och lekfulla vuxna. Du kan skjuta pilbåge eller fajtas mot en riddare och det finns chans att bli dubbad till riddare.

– Det är en hobbygrej som kanske kan växa sig större så småningom. Vi gör vår debut i Bjurbäcken, säger Johan, som är amatörskådespelare i Lekaresällskapet i Kristinehamn och även gymnasielärare i historia och religion.

– Jag brinner ju för historia och medeltiden bjuder ju på de klassiska hjältesagorna. Jag och min son Lukas har sytt riddarkläder och gått på många marknader. Nu vill vi ge lite tillbaka och kanske intressera fler för medeltiden, säger han.

Och fäktningen i Bjurbäcken kommer att ske med vadderade latexsvärd.

Under sommaren har ungefär 600 barn testat riddarlekplatsen som haft öppet på helgerna. 14 enkla, men roliga stationer har fått goda betyg av båda barn och vuxna.

Nu slår man på stort inför säsongsavslutningen. Johan Vikberg med hobbyföretaget Gröna Ugglan kommer på besök och erbjuder en rad aktiviteter för barn och lekfulla vuxna. Du kan skjuta pilbåge eller fajtas mot en riddare och det finns chans att bli dubbad till riddare.

– Det är en hobbygrej som kanske kan växa sig större så småningom. Vi gör vår debut i Bjurbäcken, säger Johan, som är amatörskådespelare i Lekaresällskapet i Kristinehamn och även gymnasielärare i historia och religion.

– Jag brinner ju för historia och medeltiden bjuder ju på de klassiska hjältesagorna. Jag och min son Lukas har sytt riddarkläder och gått på många marknader. Nu vill vi ge lite tillbaka och kanske intressera fler för medeltiden, säger han.

Och fäktningen i Bjurbäcken kommer att ske med vadderade latexsvärd.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.