2018-08-07 16:12

2018-08-07 16:12

Bayersk blåsorkester spelar i gästhamnen

GÄSTHAMNEN: Tyska musiker på resa i Sverige

På torsdag kommer den bayerska blåsorkestern Stadtkapelle Sonthofen till gästhamnen.

Orkestern är 203 år gammal och är på sin första resa i Sverige. Under onsdagen gör den ett stopp i Karlskoga innan det bär av till Kristinehamn. På resan medverkar omkring 30 av de 40 musikerna. I gästhamnen väntas en varierad repertoar med allt från polka och marschmusik till mer moderna stycken.

– Det blir lite mer bekanta stycken också som exempelvis Beatles. Vi spelar väldigt varierat, säger Marianne Holen från orkestern.

Orkestern är 203 år gammal och är på sin första resa i Sverige. Under onsdagen gör den ett stopp i Karlskoga innan det bär av till Kristinehamn. På resan medverkar omkring 30 av de 40 musikerna. I gästhamnen väntas en varierad repertoar med allt från polka och marschmusik till mer moderna stycken.

– Det blir lite mer bekanta stycken också som exempelvis Beatles. Vi spelar väldigt varierat, säger Marianne Holen från orkestern.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.