2018-02-08 15:21

2018-02-08 15:21

Fantasifull dans i gräset

KULTUR: Föreställning som väcker tankar

Under veckan har många elever i Kristinehamn fått se dans- och teaterföreställningen Gräs på Christinateatern. Där bjöds det på 40 riktigt fantasifulla minuter som lämnade både vuxna och barn med funderingar.

Det är som en del av skolans kulturgaranti som kommunens förskoleklasser och tredjeklassare fått se Claire Parsons Co. dans- och teaterföreställning Gräs. Bakgrunden till namnet kanske inte är jättesvårt att lista ut. När publiken släpps in i salongen möts de av en scen som är täckt av grönt gräs.

I bakgrunden hörs surrande flugor och det är nästan som man glömmer bort att det är snö och minusgrader ute. Redan innan föreställningen börjar väcks funderingar. På scenen står en gigantisk sax och från en gräshög sticker det ut en stor fot.

Publiken är knäpptyst och fångas direkt av dansarnas fantasifulla och ibland rent av oväntade rörelser.

Livfull docka

På scenen används även en docka som lockar till skratt. Med dansarnas skickliga händer får dockan eget liv. Den dansar, spelar gitarr och flyger till och med iväg med ett moln.

Händelserna på scenen avlöser varandra snabbt och man behöver inte vara barn för att fantasin ska skena iväg. Är den gigantiska saxen egentligen normalstor och dansarna jättesmå? Vems fot är det? Och vad är det egentligen i den lilla kistan som verkar slå dansarna med häpnad? Frågorna är oändliga och svaren är nog minst lika många som huvuden i publiken.

Det är som en del av skolans kulturgaranti som kommunens förskoleklasser och tredjeklassare fått se Claire Parsons Co. dans- och teaterföreställning Gräs. Bakgrunden till namnet kanske inte är jättesvårt att lista ut. När publiken släpps in i salongen möts de av en scen som är täckt av grönt gräs.

I bakgrunden hörs surrande flugor och det är nästan som man glömmer bort att det är snö och minusgrader ute. Redan innan föreställningen börjar väcks funderingar. På scenen står en gigantisk sax och från en gräshög sticker det ut en stor fot.

Publiken är knäpptyst och fångas direkt av dansarnas fantasifulla och ibland rent av oväntade rörelser.

Livfull docka

På scenen används även en docka som lockar till skratt. Med dansarnas skickliga händer får dockan eget liv. Den dansar, spelar gitarr och flyger till och med iväg med ett moln.

Händelserna på scenen avlöser varandra snabbt och man behöver inte vara barn för att fantasin ska skena iväg. Är den gigantiska saxen egentligen normalstor och dansarna jättesmå? Vems fot är det? Och vad är det egentligen i den lilla kistan som verkar slå dansarna med häpnad? Frågorna är oändliga och svaren är nog minst lika många som huvuden i publiken.

  • Frida Johansson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.