2017-09-11 06:00

2017-09-11 06:00

Vismusik under höstkvällarna

KULTUR: Varnans Vis- och folkmusikförening har spikat programmet

Det kommer att bli totalt tre viskvällar under hösten. Först ut är Sjungarfolket som dyker upp redan på lördag.

Sjungarfolket är en blandning mellan kör och spelmanslag enligt den beskrivning som sångpedagogen Ann-Sofi Nilsson har på sin hemsida. Sjungarfolket är en studiecirkel i Arvika, Karlstad och Kristinehamn, men finns också som en distanskurs vid Malungs Folkhögskola. I Kristinehamn kommer Sjungarfolket att framföra ett program bestående av folkvisor. Medverkar vid konserten gör även Magnus Kallin som spelar fiol och gitarr. Konserten föregås under eftermiddagen av en workshop dit alla är välkomna.

Höstens andra inslag genomförs som ett inslag i Kulturkalaset. Den 20 oktober är datumet för den konserten. Då är det folkmusiktrion Väsen som står på scenen. Väsen har spelat tillsammans sedan 1989. Två av medlemmarna, Olov Johansson och Mikael Marin, började i och för sig spela tillsammans som tonåringar redan tidigare under 80-talet, men det var först 1989 som trion blev komplett. Detta sedan Roger Tallroth anslöt på gitarr.

Höstens sista viskväll infaller den 17 november då Solstabandet och Christer Lindén dyker upp. Bandet uppstod under en tid då Christer Lindén arbetade inom psykiatrin. Många av Solstabandets sånger handlar om hur det är att leva med psykisk ohälsa. Christer Lindén kommer dessutom att ha en egen avdelning under konserten där han tolkar Dan Andersson.

Och var arrangeras då dessa konserter? Varnans Vis- och folkmusikförening håller till vid Ölme diversehandel och det är också där konserterna kommer att genomföras.

Sjungarfolket är en blandning mellan kör och spelmanslag enligt den beskrivning som sångpedagogen Ann-Sofi Nilsson har på sin hemsida. Sjungarfolket är en studiecirkel i Arvika, Karlstad och Kristinehamn, men finns också som en distanskurs vid Malungs Folkhögskola. I Kristinehamn kommer Sjungarfolket att framföra ett program bestående av folkvisor. Medverkar vid konserten gör även Magnus Kallin som spelar fiol och gitarr. Konserten föregås under eftermiddagen av en workshop dit alla är välkomna.

Höstens andra inslag genomförs som ett inslag i Kulturkalaset. Den 20 oktober är datumet för den konserten. Då är det folkmusiktrion Väsen som står på scenen. Väsen har spelat tillsammans sedan 1989. Två av medlemmarna, Olov Johansson och Mikael Marin, började i och för sig spela tillsammans som tonåringar redan tidigare under 80-talet, men det var först 1989 som trion blev komplett. Detta sedan Roger Tallroth anslöt på gitarr.

Höstens sista viskväll infaller den 17 november då Solstabandet och Christer Lindén dyker upp. Bandet uppstod under en tid då Christer Lindén arbetade inom psykiatrin. Många av Solstabandets sånger handlar om hur det är att leva med psykisk ohälsa. Christer Lindén kommer dessutom att ha en egen avdelning under konserten där han tolkar Dan Andersson.

Och var arrangeras då dessa konserter? Varnans Vis- och folkmusikförening håller till vid Ölme diversehandel och det är också där konserterna kommer att genomföras.