2017-09-08 13:05

2017-09-08 13:05

Vågade nummer underhöll mest

BJÖRKVALLEN: Cirkusen kom till stan

Under torsdagskvällen var det dags för Cirkus Maximum att bjuda på show. Kvällen bjöd på nervkittlande akrobatik och även underhållning från en och annan kristinehamnare.

Det stora gula cirkustältet lyser upp på Björkvallen. Det är dags för cirkus och det är många som har kommit för att ta del av underhållningen. Inte helt oväntat är den största delen av publiken barnfamiljer och trots att det är några hundra i publiken, är det långt ifrån fullsatt.

Det är en stor variation på showens nummer och det bjuds på allt från dans och musik till riktiga nagelbitare.

Mest underhållande är de vågade akrobaterna som gör konster på hög höjd. Artisten Alexander Lichner bjuder på ett nummer där publiken sitter på helspänn. Utan säkerhetslina håller han endast i sig med tänderna i ett fäste på trapetsen, som är flera meter uppe i luften. Han visar både skicklighet och otrolig styrka, vilket belönas med jubel från publiken.

Men det är inte bara cirkusens artister som får underhålla. Utvalda personer från publiken får också inta manegen och bjuda på sig själva. Även det verkar vara en av de mer omtyckta inslagen då publiken både skrattar och applåderar.

Tyvärr faller delar av underhållningen bort. Sitter man på fel plats kan det bli mycket ryggar och vissa konster syns inte från fel vinkel.

Några av numren innehåller djur, vissa mer underhållande än andra. Hundar som glatt hoppar genom ringar och över hinder bjuder på mycket glädje. Men hur stor funktion dresserade åsnor eller ponnys som hoppar på bakbenen fyller är frågan. Så imponerande är inte numren. Mer vågad akrobatik och deltagande från publiken skulle inte vara fel.

Det stora gula cirkustältet lyser upp på Björkvallen. Det är dags för cirkus och det är många som har kommit för att ta del av underhållningen. Inte helt oväntat är den största delen av publiken barnfamiljer och trots att det är några hundra i publiken, är det långt ifrån fullsatt.

Det är en stor variation på showens nummer och det bjuds på allt från dans och musik till riktiga nagelbitare.

Mest underhållande är de vågade akrobaterna som gör konster på hög höjd. Artisten Alexander Lichner bjuder på ett nummer där publiken sitter på helspänn. Utan säkerhetslina håller han endast i sig med tänderna i ett fäste på trapetsen, som är flera meter uppe i luften. Han visar både skicklighet och otrolig styrka, vilket belönas med jubel från publiken.

Men det är inte bara cirkusens artister som får underhålla. Utvalda personer från publiken får också inta manegen och bjuda på sig själva. Även det verkar vara en av de mer omtyckta inslagen då publiken både skrattar och applåderar.

Tyvärr faller delar av underhållningen bort. Sitter man på fel plats kan det bli mycket ryggar och vissa konster syns inte från fel vinkel.

Några av numren innehåller djur, vissa mer underhållande än andra. Hundar som glatt hoppar genom ringar och över hinder bjuder på mycket glädje. Men hur stor funktion dresserade åsnor eller ponnys som hoppar på bakbenen fyller är frågan. Så imponerande är inte numren. Mer vågad akrobatik och deltagande från publiken skulle inte vara fel.

  • Frida Johansson