The Boppers återtog parken till glansdagarna

BJÖRNEBORG: Top Cats och The Boppers spelade i Björneborgsparken

Över 1 000 personer följde fredagskvällens konserter i Björneborgsparken, där The Boppers och Top Cats under fredagskvällen öppnade sina musikaliska skattkistor. Det var rockabilly som säkerligen fick de äldre besökarna att minnas parkens guldår - och de yngre att förstå vad de missat.

Det var Torsbybandet Top Cats som inledde och avrundade kvällen och gjorde för övrigt sin debutspelning i Björneborg. Med låtar som ”heartache” och ”baby doll” fick de publiken att dansa så att både klänningar och skjortor svängde i takt till musiken.

– Jag vill hylla publiken som är här och stöttar folkparkerna, sade Jon Kleppenes, sångare i Top Cats.

Efter den timmeslånga spelningen förflyttades publiken till den stora scenen, där 40-års jubilerande The Boppers klev upp på scenen. Och Björneborgsparken fick vad den förtjänade:

– Vilken underbar folkpark, utbrast sångaren Matte Lagerwall inför stort publikjubel.

De tre väninnorna Helene Bergström, Elinor Möberg och Annica Larsson var några av konsertbesökarna och de återsåg parken som de växte upp i under 1970- och 80-talet.

– Det finns många minnen knutna till Björneborgsparken, som cruising och möten med människor. Men de bästa minnena har jag faktiskt från när The Boppers har spelat här tidigare, sade Ellinore Möberg från Nykroppa.

– Jag skulle inte vara något utan Boppers, jag kan låtarna utantill och är uppväxt med dem. Den här kvällen är värd varenda sekund. Jag lovar att dansa in på småtimmarna, fortsatte hon och fick medhåll från vännerna.

Parkföreståndaren Hans Hilding var nöjd över konsertkvällen som enligt honom lockade strax över 1 000 personer. Och Hilding avsatte faktiskt tid för att njuta själv.

– Boppers tillhör ett av mina absoluta favoritband och det var faktiskt här i Björneborg som jag upptäckte dem, innan jag blev föreståndare.

  • Christoffer Tuulik

2017-07-22 13:59

2017-07-22 15:13