2017-07-17 14:43

2017-07-17 14:43

Sommarturné med stopp i Björneborg

BJÖRNEBORG: Eva Funck underhåller och utbildar på samma gång

Den prisbelönta barnprogramledaren Eva Funck gör en stor folkparksturné med föreställningen Det stora äventyret i sommar. Den 23 juli kommer hon till Folkets park i Björneborg.

Många som var barn på 80-talet eller senare känner troligen igen Eva Funck från TV-rutan. Hon är bland annat känd för att återkommande ha medverkat i Björnes magasin, röstskådespelat i filmen Kalle Stropp och Grodan Boll på svindlande äventyr, och kanske framför allt för de egna succéprogrammen på SVT. Där ledde hon under flera år programmen Evas sommarplåster, Evas vinterplåster, Evas funkarprogram och Evas superkoll. Eva har vunnit flera priser genom åren, senast Nationalencyklopedins pris som Årets kunskapsspridare 2010.

Det stora äventyret har spelats flera gånger i Stockholm och uppskattats av publikerna där. Nu är det alltså dags att åka ut i landet så att ännu fler barn och föräldrar från norr till söder får ta del av den.

Föreställningen riktar sig till barn mellan fyra och åtta års ålder. Det är Eva och hönan Hönapöna som medverkar och själva äventyret kretsar kring Hönapönas försvinnande. Publiken kommer att vara delaktiga och tillsammans med Eva försöka hitta den försvunna hönan. Tanken med Det stora äventyret är att den ska ge en blandning av nöje och kunskap. Olika känslor kommer att gås igenom och förklaras på ett pedagogiskt sätt. Även mod och samarbete är centralt.

– Vi möter alla motgångar och gör om dem till utmaningar som vi modigt klarar av. Hönapöna hittar sitt mod på ett väldigt fiffigt sätt, säger Eva Funck i ett pressmeddelande.

Många som var barn på 80-talet eller senare känner troligen igen Eva Funck från TV-rutan. Hon är bland annat känd för att återkommande ha medverkat i Björnes magasin, röstskådespelat i filmen Kalle Stropp och Grodan Boll på svindlande äventyr, och kanske framför allt för de egna succéprogrammen på SVT. Där ledde hon under flera år programmen Evas sommarplåster, Evas vinterplåster, Evas funkarprogram och Evas superkoll. Eva har vunnit flera priser genom åren, senast Nationalencyklopedins pris som Årets kunskapsspridare 2010.

Det stora äventyret har spelats flera gånger i Stockholm och uppskattats av publikerna där. Nu är det alltså dags att åka ut i landet så att ännu fler barn och föräldrar från norr till söder får ta del av den.

Föreställningen riktar sig till barn mellan fyra och åtta års ålder. Det är Eva och hönan Hönapöna som medverkar och själva äventyret kretsar kring Hönapönas försvinnande. Publiken kommer att vara delaktiga och tillsammans med Eva försöka hitta den försvunna hönan. Tanken med Det stora äventyret är att den ska ge en blandning av nöje och kunskap. Olika känslor kommer att gås igenom och förklaras på ett pedagogiskt sätt. Även mod och samarbete är centralt.

– Vi möter alla motgångar och gör om dem till utmaningar som vi modigt klarar av. Hönapöna hittar sitt mod på ett väldigt fiffigt sätt, säger Eva Funck i ett pressmeddelande.

  • Ingrid Ramberg