2017-04-21 15:47

2017-04-21 15:47

Damorkester får avsluta jazzvåren i Kristinehamn

MUSIK: Teresa Indebetou Band till Mastmagasinet

Det är dags för Jazz i Lusasken att knyta ihop säcken för våren. Det görs tillsammans med Teresa Indebetou Band på Mastmagasinet kommande torsdag.

Teresa Indebetou Band kommer till Kristinehamn med ett färskt album i bagaget. Albumet Cities är det fjärde i ordningen och släpptes under våren. Trumpetaren och storbandsledaren Ann-Sofi Söderqvist medverkar på albumet och har därför bjudits in att följa med bandet på turné.

Förutom bandledaren, pianisten och sångerskan Teresa Indebetou består bandet av Jenny Kristoffersson på kontrabas och Martina Almgren på trummor. Den pianobaserade musiken beskrivs som lekfull, melodisk och nyfiken.

Läser man recensioner av bandets framträdanden är det många som refererar till Esbjörn Svenssons Trio. Även luttrade recensenter strör lovord över trion. De som dessutom har fått höra Ann-Sofi Söderqvists blåsinsatser krydda musiken ytterligare är inte mindre imponerade

Teresa Indebetou Band kommer till Kristinehamn med ett färskt album i bagaget. Albumet Cities är det fjärde i ordningen och släpptes under våren. Trumpetaren och storbandsledaren Ann-Sofi Söderqvist medverkar på albumet och har därför bjudits in att följa med bandet på turné.

Förutom bandledaren, pianisten och sångerskan Teresa Indebetou består bandet av Jenny Kristoffersson på kontrabas och Martina Almgren på trummor. Den pianobaserade musiken beskrivs som lekfull, melodisk och nyfiken.

Läser man recensioner av bandets framträdanden är det många som refererar till Esbjörn Svenssons Trio. Även luttrade recensenter strör lovord över trion. De som dessutom har fått höra Ann-Sofi Söderqvists blåsinsatser krydda musiken ytterligare är inte mindre imponerade