2016-12-08 08:39

2016-12-08 08:39

Sång kompletterar stråkmusik

KULTUR: Traditionsfylld konsert på Norrgården

Kristinehamns stråkorkester och Norrgården har ett speciellt band så här i december. Sedan ungefär 20 år tillbaka brukar orkestern ge sin julkonsert där och 100-åringen gör inget undantag i år heller.

– Det har hänt att vi har spelat på andra platser till jul. För ett par år sedan var vi i Ölme tillsammans med kören No Silence och ännu tidigare hade vi en gemensam julshow i Brogårdsskolans matsal tillsammans med storbandet och Lekaresällskapet, minns Magnus Lindgård.

Årets konsert håller sig dock till traditionerna och genomförs på Norrgården. Däremot beklagar Magnus Lindgård att man inte varit helt uppmärksamma på vad som händer i övrigt. Därför får publiken vara snabb om den vill hinna med både stråkorkesterns julkonsert och luciakröningen i kyrkan.

– Vi räknar väl ändå med att vi har vår trogna publik, säger Magnus Lindgård.

Konserten innehåller också fyra sångerskor från estetprogrammet; Sofia Arvidsson, Alicia Kalifata, Julia Löf och Liv Slottner. De kommer att framföra var sitt solostycke, ett gemensamt stycke a capella och ett annat tillsammans med orkestern.

– Jullåtar utan sång ger inte riktigt rätt stämning, säger Magnus Lindgård.

Programmet blandas dock upp med lite annan musik också. Så det blir inga överdoser av julmusik.

– Det har hänt att vi har spelat på andra platser till jul. För ett par år sedan var vi i Ölme tillsammans med kören No Silence och ännu tidigare hade vi en gemensam julshow i Brogårdsskolans matsal tillsammans med storbandet och Lekaresällskapet, minns Magnus Lindgård.

Årets konsert håller sig dock till traditionerna och genomförs på Norrgården. Däremot beklagar Magnus Lindgård att man inte varit helt uppmärksamma på vad som händer i övrigt. Därför får publiken vara snabb om den vill hinna med både stråkorkesterns julkonsert och luciakröningen i kyrkan.

– Vi räknar väl ändå med att vi har vår trogna publik, säger Magnus Lindgård.

Konserten innehåller också fyra sångerskor från estetprogrammet; Sofia Arvidsson, Alicia Kalifata, Julia Löf och Liv Slottner. De kommer att framföra var sitt solostycke, ett gemensamt stycke a capella och ett annat tillsammans med orkestern.

– Jullåtar utan sång ger inte riktigt rätt stämning, säger Magnus Lindgård.

Programmet blandas dock upp med lite annan musik också. Så det blir inga överdoser av julmusik.