2016-10-14 14:31

2016-10-14 14:31

Pampigt på musikskolan

MUSIKCAFÉ: Musikskolan bjöd på blandat innehåll

På torsdagskvällen fylldes Landa café med publik när det var dags för Musikskolans elever att visa upp sina talanger. Det bjöds på ett mycket blandat program med allt från populärmusik till ryska folkmelodier.

I samband med Kulturkalaset passade Musikskolan på att arrangera ett musikcafé. Ett 40-tal nära och kära dök upp för att lyssna och ta en fika. Under den halvtimme långa konserten bjöds det på ett varierat innehåll och bland kvällens instrument fanns allt från trumpeter till marimba.

Först ut var blåsinstrumentensemblen Brass collective som gjorde en ståtlig öppning.

Den valda ingångslåten var ingen mindre än Darth Waders kända soundtrack ”The imperial march” från Star Wars. Ensemblen fortsatte sedan med olika tolkningar av populärmusik.

Rysk folkmelodi

Konserten bjöd på många framträdanden av samspelta grupper, men även på några soloartister som uppträdde med stödkomp av lärare. En av dem var Alva som spelade upp den ryska folkmelodin ”Minka” på altfiol.

Även eleven Linus framträdde ensam och spelade upp det jazziga musikstycket ”take five” på klarinett.

Sist ut var slagverksensemblen Linden drumline som bjöd på ett Rytmiskt och pampigt avslut.

I samband med Kulturkalaset passade Musikskolan på att arrangera ett musikcafé. Ett 40-tal nära och kära dök upp för att lyssna och ta en fika. Under den halvtimme långa konserten bjöds det på ett varierat innehåll och bland kvällens instrument fanns allt från trumpeter till marimba.

Först ut var blåsinstrumentensemblen Brass collective som gjorde en ståtlig öppning.

Den valda ingångslåten var ingen mindre än Darth Waders kända soundtrack ”The imperial march” från Star Wars. Ensemblen fortsatte sedan med olika tolkningar av populärmusik.

Rysk folkmelodi

Konserten bjöd på många framträdanden av samspelta grupper, men även på några soloartister som uppträdde med stödkomp av lärare. En av dem var Alva som spelade upp den ryska folkmelodin ”Minka” på altfiol.

Även eleven Linus framträdde ensam och spelade upp det jazziga musikstycket ”take five” på klarinett.

Sist ut var slagverksensemblen Linden drumline som bjöd på ett Rytmiskt och pampigt avslut.

  • Frida Johansson