2016-09-25 17:46

2016-09-25 17:46

Visade upp enkel konst

KULTUR: "Inte konstigt alls" visades på Krivi

Under lördagen visades utställningen ”Inte konstigt alls” på Krivi där både kända ansikten och nykomlingar ställde ut.

Avdramatisera konsten och göra det enkelt var temat för lördagens utställning på Krivi. Bakom verken fanns fem konstnärer med olika erfarenheter inom konst. På plats fanns bland annat en installation av Lena Lööf, keramik av Ann-Britt Schmützer och kalligrafi av Ann-Marie Jägerskog, som fått pröva sina vingar i konstnärskapet. Ett annat nytt ansikte var Jacob Ström från Örebro som visade upp sina akvarellmålningar.

– Jag har bara visat mina målningar på Instagram förut, så det är första gången de visas på riktigt, säger han.

Jacobs målningar har oftast fotografier som utgångspunkt och har ett brett spektrum av motiv. Till vardags arbetar han som neurolog och har konstnärskapet som hobby.

– Jag började måla för två år sedan. Jag var på en utställning där jag fick prova på att måla och blev helt tagen av hur kul det var, säger han.

Men trots Jacobs talang vill han fortsätta med att hålla målandet som ett fritidsintresse.

– Det är väldigt skönt att bara ha det som en hobby. Jag målar bara det jag känner för och prestationskraven försvinner eftersom jag redan har en inkomst, säger han.

Maria Gunnarsson var en av besökarna som kom för att ta del av konsten.

– Jag kommer hit ofta. Jag tycker att det är ett väldigt roligt ställe att gå till. Mina favoriter i dag är dels Jacobs akvareller och sen tycker jag väldigt mycket om Ann-Britts keramikhundar. Jag har tittat på dem många gånger förut, säger hon.

Bland utställarna fanns även Beatriz Gil som visade både fotografier och akvareller. Det mest spektakulära fotografiet föreställer en dövhök som äter på en skata.

– Min man ropade på mig och sa att det satt en duvhök i trädgården. Bilden är tagen genom fönstret men jag lyckades ändå få med mycket detaljer på fågeln, säger hon.

Utställningen var endast öppen under lördagen och totalt kom det ett 200-tal personer för att ta del av konsten.

– Det är en bra siffra, det är klart att det är kul om det kommer fler. Men samtidigt händer det mycket i centrum i dag, så jag är nöjd, säger Kristina Stenmark, Krivi.

Avdramatisera konsten och göra det enkelt var temat för lördagens utställning på Krivi. Bakom verken fanns fem konstnärer med olika erfarenheter inom konst. På plats fanns bland annat en installation av Lena Lööf, keramik av Ann-Britt Schmützer och kalligrafi av Ann-Marie Jägerskog, som fått pröva sina vingar i konstnärskapet. Ett annat nytt ansikte var Jacob Ström från Örebro som visade upp sina akvarellmålningar.

– Jag har bara visat mina målningar på Instagram förut, så det är första gången de visas på riktigt, säger han.

Jacobs målningar har oftast fotografier som utgångspunkt och har ett brett spektrum av motiv. Till vardags arbetar han som neurolog och har konstnärskapet som hobby.

– Jag började måla för två år sedan. Jag var på en utställning där jag fick prova på att måla och blev helt tagen av hur kul det var, säger han.

Men trots Jacobs talang vill han fortsätta med att hålla målandet som ett fritidsintresse.

– Det är väldigt skönt att bara ha det som en hobby. Jag målar bara det jag känner för och prestationskraven försvinner eftersom jag redan har en inkomst, säger han.

Maria Gunnarsson var en av besökarna som kom för att ta del av konsten.

– Jag kommer hit ofta. Jag tycker att det är ett väldigt roligt ställe att gå till. Mina favoriter i dag är dels Jacobs akvareller och sen tycker jag väldigt mycket om Ann-Britts keramikhundar. Jag har tittat på dem många gånger förut, säger hon.

Bland utställarna fanns även Beatriz Gil som visade både fotografier och akvareller. Det mest spektakulära fotografiet föreställer en dövhök som äter på en skata.

– Min man ropade på mig och sa att det satt en duvhök i trädgården. Bilden är tagen genom fönstret men jag lyckades ändå få med mycket detaljer på fågeln, säger hon.

Utställningen var endast öppen under lördagen och totalt kom det ett 200-tal personer för att ta del av konsten.

– Det är en bra siffra, det är klart att det är kul om det kommer fler. Men samtidigt händer det mycket i centrum i dag, så jag är nöjd, säger Kristina Stenmark, Krivi.

  • Frida Johansson