2016-07-28 16:54

2016-07-28 16:54

Ställer ut på Kulturnatta

UPPSALA: Bengt Olson visar konst på Värmlands nation

Bengt Olson kommer att ställa ut sin konst under Kulturnatten i Uppsala den 10 september på Värmlands nation.
Då står hans stafflimåleri i fokus.

Kristinehamnsbördige konstnären tar vid efter två mycket uppskattade konstnärer under Kulturnatten på Värmlands nation. 2014 var det Gerd Göran som ställde ut och under fjolåret slogs besöksrekord med över 7 000 personer som kom och såg Lars Lerins verk. Enligt arrangörerna var Lerin-utställningen en av de mest välbesökta tillställningarna det året.

Nils Holgersson

I höst är det så dags för Bengt Olson att visa ett urval av verk från sin mycket långa konstnärskarriär. Främst kommer det blir de verk han utförde i samband med att Selma Lagerlöfs berättelse ”Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige” uppfördes som opera 1986 på Karlstads teater, då Olson var ansvarig för scenografi.

Kopplingarna till Värmlands nation är flera. Selma Lagerlöf var den första kvinna att väljas in som hedersledamot vid Värmlands nation och även Bengt Olson har valts in som hedersledamot.

Vernissage kommer att äga rum den 10 september. Invigningstalar gör Sten Bernhardsson, som är Förvaltningsdirektör vid Uppsala kommuns kulturförvaltning.

Kristinehamnsbördige konstnären tar vid efter två mycket uppskattade konstnärer under Kulturnatten på Värmlands nation. 2014 var det Gerd Göran som ställde ut och under fjolåret slogs besöksrekord med över 7 000 personer som kom och såg Lars Lerins verk. Enligt arrangörerna var Lerin-utställningen en av de mest välbesökta tillställningarna det året.

Nils Holgersson

I höst är det så dags för Bengt Olson att visa ett urval av verk från sin mycket långa konstnärskarriär. Främst kommer det blir de verk han utförde i samband med att Selma Lagerlöfs berättelse ”Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige” uppfördes som opera 1986 på Karlstads teater, då Olson var ansvarig för scenografi.

Kopplingarna till Värmlands nation är flera. Selma Lagerlöf var den första kvinna att väljas in som hedersledamot vid Värmlands nation och även Bengt Olson har valts in som hedersledamot.

Vernissage kommer att äga rum den 10 september. Invigningstalar gör Sten Bernhardsson, som är Förvaltningsdirektör vid Uppsala kommuns kulturförvaltning.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.