2016-07-20 06:00

2016-07-20 06:00

Musiken är hans jobb och passion

MUSIK: Philip Albinsson sjunger på invigningen av Gustafsvik

Efter nästan ett år hos Hollywoodfrun Margareta Svensson Riggs i USA är Philip Albinsson nu tillbaka i Kristinehamn.

Nu ska Philip satsa fullt ut på musiken. Bland annat kommer han att uppträda vid invigningen av Gustafsvik i sommar.

– Jag vill etablera mitt namn i Sverige och arbeta med musik på ett sätt som inte var möjligt när jag bodde hos Margareta. Jag brukade jobba 17 timmar om dagen där och visst var det roligt men efter lite problem med visum i USA valde jag att flytta tillbaka till Sverige i vintras, berättar han.

Inte klar med USA

Trots att han valde att återvända hem har Philip redan planer på att någon gång i framtiden flytta tillbaka till USA.

– Jag är inte klar där. Det var ett svårt beslut att lämna, jag har alla mina vänner där och man kan verkligen vara sig själv på ett annat sätt än här i Kristinehamn, säger han.

Bra samarbete

Konserten vid invigningen av Gustafsvik kommer Philip att planera och hålla tillsammans med Lisa Svanström, som spelar piano när Philip sjunger. Duon har spelat tillsammans i ungefär fem år nu.

– Lisa och jag utgör en bra duo så jag valde att göra det här tillsammans med henne. Lisa är väldigt duktig på piano och vi lägger fina stämmor ihop. Det är roligt att vi båda får nå ut, säger Philip.

Philip och Lisa har getts fria händer vad det gäller spelningens upplägg. Det kommer att sjungas lugnare musik som passar mingelstämningen och underhålla i bakgrunden, berättar Philip. Han kommer att göra sina tolkningar av både svenska och engelska låtar som folk känner igen, blandat med egenskrivet material.

– Det ska passa in. Det blir sommarlåtar av Ted Gärdestad till exempel, sådant som människor tycker om att lyssna på, säger Philip.

Han ser fram emot att spela på invigningen.

– Det är en kul chans och en stor ära. Jag vet att kommunen har varit i kontakt med flera andra duktiga musiker och sångare i Kristinehamn, så att de valde att höra av sig till mig är jätteroligt.

Vill förmedla känslor

Musiken inte bara Philips heltidsjobb utan också hans passion. Han använder sitt eget citat ”I want to catch the listeners attention and take them on an emotional journey” för att beskriva syftet med sin musik.

Nu ska Philip satsa fullt ut på musiken. Bland annat kommer han att uppträda vid invigningen av Gustafsvik i sommar.

– Jag vill etablera mitt namn i Sverige och arbeta med musik på ett sätt som inte var möjligt när jag bodde hos Margareta. Jag brukade jobba 17 timmar om dagen där och visst var det roligt men efter lite problem med visum i USA valde jag att flytta tillbaka till Sverige i vintras, berättar han.

Inte klar med USA

Trots att han valde att återvända hem har Philip redan planer på att någon gång i framtiden flytta tillbaka till USA.

– Jag är inte klar där. Det var ett svårt beslut att lämna, jag har alla mina vänner där och man kan verkligen vara sig själv på ett annat sätt än här i Kristinehamn, säger han.

Bra samarbete

Konserten vid invigningen av Gustafsvik kommer Philip att planera och hålla tillsammans med Lisa Svanström, som spelar piano när Philip sjunger. Duon har spelat tillsammans i ungefär fem år nu.

– Lisa och jag utgör en bra duo så jag valde att göra det här tillsammans med henne. Lisa är väldigt duktig på piano och vi lägger fina stämmor ihop. Det är roligt att vi båda får nå ut, säger Philip.

Philip och Lisa har getts fria händer vad det gäller spelningens upplägg. Det kommer att sjungas lugnare musik som passar mingelstämningen och underhålla i bakgrunden, berättar Philip. Han kommer att göra sina tolkningar av både svenska och engelska låtar som folk känner igen, blandat med egenskrivet material.

– Det ska passa in. Det blir sommarlåtar av Ted Gärdestad till exempel, sådant som människor tycker om att lyssna på, säger Philip.

Han ser fram emot att spela på invigningen.

– Det är en kul chans och en stor ära. Jag vet att kommunen har varit i kontakt med flera andra duktiga musiker och sångare i Kristinehamn, så att de valde att höra av sig till mig är jätteroligt.

Vill förmedla känslor

Musiken inte bara Philips heltidsjobb utan också hans passion. Han använder sitt eget citat ”I want to catch the listeners attention and take them on an emotional journey” för att beskriva syftet med sin musik.

  • Ingrid Ramberg

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.