2016-07-19 16:23

2016-07-19 18:45

Emil och hans vänner har spelat klart

TEATER: Nöjda med publiksiffran

I lördags spelades den sista föreställningen av årets sommarteater.
Och regissören Öivind Åsberg är nöjd med årets besökssiffra.

Lekaresällskapet har gett tio föreställningar av Emil i Lönneberga i sommar. Spelplatsen har varit hembygdsgården och trots att vädret inte har varit det bästa kom ändå ungefär 2 500 personer för att se årets sommarteater.

– Vi behövde minst 1 800 besökare för att klara budgeten, så vi är absolut nöjda med 2 500. Speciellt med tanke på det ostadiga vädret som har varit, säger Öivind Åsberg som regisserade sin tjugonde sommarteater i år.

– Man vet i och för sig inte om det hade kommit fler även om det hade varit solsken, men kanske, tillägger han.

Trogen publik

Ingen av årets föreställningar behövde ställas in på grund av regn även om premiären länge var i fara. Den lördagen sprack det upp lagom till föreställningens start, men sådan tur hade inte Lekaresällskapet i lördags när det var dags för sommarens sista framförande av Emil i Lönneberga.

– Det var den enda regnföreställningen vi hade. Det kom inga mängder regn, men lite smådugg så där. Vi spelade den dock ändå och det kom faktiskt 300 besökare trots vädret, säger Öivind Åsberg.

– Jag måste säga att vi har en trogen publik som kommer oavsett väder, åtminstone i sluttampen, fortsätter han.

Vad har ni fått för respons på årets sommarteater?

– Vi har fått väldigt mycket beröm för den, både beträffande platsen som många tycker är väldigt somrigt Emil-aktig och även för skådespelarnas insatser.

Hur känns det nu när den sista föreställningen har spelats?

– Det känns bra. Jag lämnar det här bakom mig nu och går vidare till nästa grej, det är helt i sin ordning som det brukar vara.

Det här var din tjugonde sommarteater som du regisserade, blir det någon för din del även nästa sommar?

– Det är väl troligt att det blir ska jag säga, men vad det blir eller var det blir törs jag inte säga. Även om många tror att det bara är jag som bestämmer så är det faktiskt inte så. Det kan dyka upp vad som helst, allt ifrån en ny Astrid Lindgren till en annan barnpjäs till en vuxengrej till en musikal. Det står skrivet i stjärnorna än så länge, framåt hösten ger det med sig.

Lekaresällskapet har gett tio föreställningar av Emil i Lönneberga i sommar. Spelplatsen har varit hembygdsgården och trots att vädret inte har varit det bästa kom ändå ungefär 2 500 personer för att se årets sommarteater.

– Vi behövde minst 1 800 besökare för att klara budgeten, så vi är absolut nöjda med 2 500. Speciellt med tanke på det ostadiga vädret som har varit, säger Öivind Åsberg som regisserade sin tjugonde sommarteater i år.

– Man vet i och för sig inte om det hade kommit fler även om det hade varit solsken, men kanske, tillägger han.

Trogen publik

Ingen av årets föreställningar behövde ställas in på grund av regn även om premiären länge var i fara. Den lördagen sprack det upp lagom till föreställningens start, men sådan tur hade inte Lekaresällskapet i lördags när det var dags för sommarens sista framförande av Emil i Lönneberga.

– Det var den enda regnföreställningen vi hade. Det kom inga mängder regn, men lite smådugg så där. Vi spelade den dock ändå och det kom faktiskt 300 besökare trots vädret, säger Öivind Åsberg.

– Jag måste säga att vi har en trogen publik som kommer oavsett väder, åtminstone i sluttampen, fortsätter han.

Vad har ni fått för respons på årets sommarteater?

– Vi har fått väldigt mycket beröm för den, både beträffande platsen som många tycker är väldigt somrigt Emil-aktig och även för skådespelarnas insatser.

Hur känns det nu när den sista föreställningen har spelats?

– Det känns bra. Jag lämnar det här bakom mig nu och går vidare till nästa grej, det är helt i sin ordning som det brukar vara.

Det här var din tjugonde sommarteater som du regisserade, blir det någon för din del även nästa sommar?

– Det är väl troligt att det blir ska jag säga, men vad det blir eller var det blir törs jag inte säga. Även om många tror att det bara är jag som bestämmer så är det faktiskt inte så. Det kan dyka upp vad som helst, allt ifrån en ny Astrid Lindgren till en annan barnpjäs till en vuxengrej till en musikal. Det står skrivet i stjärnorna än så länge, framåt hösten ger det med sig.

  • Jessica Lundevall