2016-07-17 16:58

2016-07-17 16:58

Môra-Per förmedlar glädje

MUSIK: Spelar vid Ölme diversehandel

På torsdag, 21 juli, kommer bandet Môra-Per till Ölme diversehandel.
Och publiken kommer få uppleva en spelning fylld med glädje.

Môra-Per bildades för drygt tjugo år sedan och består i dag av medlemmarna Hans Ericsson, Pärra Eriksson, Lena Olsson, Magnus Wikström och Pärra Zetterberg. De medlemmar som under åren har tillhört bandet men slutat räknas fortfarande som hedersmedlemmar.

Debutalbumet Minnesmärken släpptes år 1996 och den senaste fullängdaren – Stockholm–Oslo – kom för två år sedan. Totalt har bandet släppt sex album som alla har sina egna karaktärsdrag.

Vilken typ av musik Môra-Per spelar är svårt att beskriva, men många gånger används ordet folkrock. Lika ofta används dock visor, country, folkmusik samt rock och pop för att beskriva musikgenren. Den värmländska dialekten och de högkvalitativa texterna är det som är gemensamt i bandets samtliga låtar.

Medlemmarna i Môra-Per älskar att stå på scenen och förmedlar en enorm spelglädje till publiken. De gör verkligen sin grej och det märks att de har otroligt roligt tillsammans när de är ute på sina spelningar.

Torsdagens spelning vid Ölme diversehandel kommer dessutom att livesändas på radion av P4 Värmland.

Môra-Per bildades för drygt tjugo år sedan och består i dag av medlemmarna Hans Ericsson, Pärra Eriksson, Lena Olsson, Magnus Wikström och Pärra Zetterberg. De medlemmar som under åren har tillhört bandet men slutat räknas fortfarande som hedersmedlemmar.

Debutalbumet Minnesmärken släpptes år 1996 och den senaste fullängdaren – Stockholm–Oslo – kom för två år sedan. Totalt har bandet släppt sex album som alla har sina egna karaktärsdrag.

Vilken typ av musik Môra-Per spelar är svårt att beskriva, men många gånger används ordet folkrock. Lika ofta används dock visor, country, folkmusik samt rock och pop för att beskriva musikgenren. Den värmländska dialekten och de högkvalitativa texterna är det som är gemensamt i bandets samtliga låtar.

Medlemmarna i Môra-Per älskar att stå på scenen och förmedlar en enorm spelglädje till publiken. De gör verkligen sin grej och det märks att de har otroligt roligt tillsammans när de är ute på sina spelningar.

Torsdagens spelning vid Ölme diversehandel kommer dessutom att livesändas på radion av P4 Värmland.

  • Jessica Lundevall