2016-07-14 09:39

2016-07-14 09:39

Klassisk och folklig musik

RUDSKOGA: Konsert i kyrkan

Duon Hemligheten bestående av Emelie Sjöström och Helena Sandell håller konsert i Rudskoga kyrka i sommar.

Emelie Sjöström är född och uppvuxen i Kristinehamn. Förra sommaren spelade duon Hemligheten i Kristinehamns stadskyrka, och tidigare har de också gästat både Österviks kapell och Skärgårdskapellet. Nu är det alltså Rudskoga kyrka som står på tur.

Emelie Sjöström beskriver sin och kollegans musik som en blandning mellan klassiskt och folkligt.

– Vi skriver mest visor själva, och så skriver vi om traditionella visor så att de passar våra instrument, säger hon.

Duon träffades då de studerade tillsammans vid musikhögskolan i Örebro. Emelie Sjöström spelar vibrafon, vilket är ett slagverksinstrument som påminner om en stor xylofon, och Helena Sandell spelar fiol. Både Emelie och Helena sjunger.

Emelie Sjöström är född och uppvuxen i Kristinehamn. Förra sommaren spelade duon Hemligheten i Kristinehamns stadskyrka, och tidigare har de också gästat både Österviks kapell och Skärgårdskapellet. Nu är det alltså Rudskoga kyrka som står på tur.

Emelie Sjöström beskriver sin och kollegans musik som en blandning mellan klassiskt och folkligt.

– Vi skriver mest visor själva, och så skriver vi om traditionella visor så att de passar våra instrument, säger hon.

Duon träffades då de studerade tillsammans vid musikhögskolan i Örebro. Emelie Sjöström spelar vibrafon, vilket är ett slagverksinstrument som påminner om en stor xylofon, och Helena Sandell spelar fiol. Både Emelie och Helena sjunger.