2016-04-19 14:25

2016-04-19 14:25

Kulturchefen blir förband

KULTUR: Spelar på Mastmagasinet på lördag

Kristinehamns kulturchef har en bakgrund som musiker, men det blir inte så många spelningar nu för tiden. Och han brukar dessutom undvika att spela där han jobbar som chefstjänsteman. I helgen sker dock ett undantag.

– I år firar jag 35 år som hobbymusiker och 20 år inom upplevelseindustrin. Det vill jag celebrera på något vis. Jag jobbar med ett nytt album och har gjort en del spelningar, säger Thomas Liedström.

En av spelningarna var som förband åt Jack Vreeswijk. De båda har spelat tillsammans tidigare också, men när det stod klart att Jack Vreeswijk skulle komma till Kristinehamn hörde Magnus Warnqvist av sig till Thomas Liedström.

– Han undrade om jag kunde vara förband på Mastmagasinet och då tänkte jag att någon gång ska jag väl spela i Kristinehamn också, säger kulturchefen.

Med sig i bandet har han två kristinehamnare, Micke Nilsson på gitarr och Janne Bingegård på orgel. Basist, trumslagare och två körtjejer tar han med sig från sin hemstad Alingsås.

Vad blir det för musik?

– Det blir bara eget material. Jag skulle räkna det som pop eller vispop. Så det passar bra ihop med Jacks musik, svarar Thomas Liedström.

– I år firar jag 35 år som hobbymusiker och 20 år inom upplevelseindustrin. Det vill jag celebrera på något vis. Jag jobbar med ett nytt album och har gjort en del spelningar, säger Thomas Liedström.

En av spelningarna var som förband åt Jack Vreeswijk. De båda har spelat tillsammans tidigare också, men när det stod klart att Jack Vreeswijk skulle komma till Kristinehamn hörde Magnus Warnqvist av sig till Thomas Liedström.

– Han undrade om jag kunde vara förband på Mastmagasinet och då tänkte jag att någon gång ska jag väl spela i Kristinehamn också, säger kulturchefen.

Med sig i bandet har han två kristinehamnare, Micke Nilsson på gitarr och Janne Bingegård på orgel. Basist, trumslagare och två körtjejer tar han med sig från sin hemstad Alingsås.

Vad blir det för musik?

– Det blir bara eget material. Jag skulle räkna det som pop eller vispop. Så det passar bra ihop med Jacks musik, svarar Thomas Liedström.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.