2016-04-18 06:00

2016-04-18 06:00

Samarbete med ungdomskörer

MUSIK: African Madonna framförs i kyrkan

Ungdomskörer från Kristinehamn, Säffle och Åmål kommer på söndag att sjunga tillsammans i Kristinehamns kyrka. Detta då oratoriet African Madonna framförs.

African Madonna är ett oratorium med inslag av poesi och dans. Oratoriet är skrivet för barn och ungdomar, två sopransolister, piano och bas. Solister är Rodhe Andersson och Pernilla Radborn med Anders Göranzon på piano och Andreas Grundström på bas. Dirigent är Karin Marcusson.

Kulturföreningen ADA medverkar också under konserten och den insamling som görs kommer att gå till ADA:s hjälpverksamhet i Senegal.

African Madonna är symbolisk gestalt som representerar en mor i olika situationer. Hon sjunger om sin glädje, sorg, rädsla och om sitt hopp. En dialog iscensätts mellan den rika och fattiga världen och i denna dialog är det symbolen av den afrikanska moderna som låter oss lära känna och se hennes barn som våra egna.

Texterna består av dikter skrivna av William Blake, Rhoda Gravem och Felicity Laurence. Den senare svarar även för musiken till verket som hade urpremiär i London 1986.

African Madonna är ett oratorium med inslag av poesi och dans. Oratoriet är skrivet för barn och ungdomar, två sopransolister, piano och bas. Solister är Rodhe Andersson och Pernilla Radborn med Anders Göranzon på piano och Andreas Grundström på bas. Dirigent är Karin Marcusson.

Kulturföreningen ADA medverkar också under konserten och den insamling som görs kommer att gå till ADA:s hjälpverksamhet i Senegal.

African Madonna är symbolisk gestalt som representerar en mor i olika situationer. Hon sjunger om sin glädje, sorg, rädsla och om sitt hopp. En dialog iscensätts mellan den rika och fattiga världen och i denna dialog är det symbolen av den afrikanska moderna som låter oss lära känna och se hennes barn som våra egna.

Texterna består av dikter skrivna av William Blake, Rhoda Gravem och Felicity Laurence. Den senare svarar även för musiken till verket som hade urpremiär i London 1986.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.