2016-02-14 20:01

2016-02-14 20:01

Stråkelever bjöd på musikkonsert

MUSIKSKOLAN: Musik i församlingshemmet

Under lördagen samlades musikskolans stråkelever för en stråkdag på församlingshemmet. Träffen avslutades med en konsert för nära och kära.

Varje år anordnar musikskolan i Kristinehamn en stråkdag i någon form. I år valde man att göra den i lite mindre format. Stråkeleverna träffades och tränade i en timme tillsammans innan det var dags för konsert.

Träffas

– Tanken är att eleverna ska få träffas och ha en minikonsert tillsammans, förklarar musikläraren Maria Erixon.

Totalt deltar 50-talet barn och ungdomar, allt från nybörjare som endast spelat sedan i höstas till mer erfarna musikelever. Orkestrarna som står på scenen är Orkanstråket, Uppstråket, Notmästarna och nybörjarna som ännu inte har bildat någon egen orkester.

Klassiker

Med tanke på att eleverna bara tränat i en timme tillsammans gör de en jättefin insats. De bjuder på allt från blues till rock. Låtar som framförs är bland annat Kings of the fairies och Blue grass of parade.

Den cirka halvtimmen långa konserten avslutas på bästa sätt. Det blir riktigt drag när alla tillsammans spelar Europes klassiker Final countdown. Barnen och ungdomarna får ta emot stora applåder från publiken när den sista tonen har klingat ut.

Varje år anordnar musikskolan i Kristinehamn en stråkdag i någon form. I år valde man att göra den i lite mindre format. Stråkeleverna träffades och tränade i en timme tillsammans innan det var dags för konsert.

Träffas

– Tanken är att eleverna ska få träffas och ha en minikonsert tillsammans, förklarar musikläraren Maria Erixon.

Totalt deltar 50-talet barn och ungdomar, allt från nybörjare som endast spelat sedan i höstas till mer erfarna musikelever. Orkestrarna som står på scenen är Orkanstråket, Uppstråket, Notmästarna och nybörjarna som ännu inte har bildat någon egen orkester.

Klassiker

Med tanke på att eleverna bara tränat i en timme tillsammans gör de en jättefin insats. De bjuder på allt från blues till rock. Låtar som framförs är bland annat Kings of the fairies och Blue grass of parade.

Den cirka halvtimmen långa konserten avslutas på bästa sätt. Det blir riktigt drag när alla tillsammans spelar Europes klassiker Final countdown. Barnen och ungdomarna får ta emot stora applåder från publiken när den sista tonen har klingat ut.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.