2016-02-12 10:30

2016-02-12 10:30

Fyra föreställningar i vår

KULTUR: Kristinehamns Teaterförening presenterar programmet

Kristinehamns Teaterförening har fyra föreställningar inbokade under våren. Dessa kommer att framföras på lika många platser. Först ut är Ett bloss för Lena Nyman som ges på Mastmagasinet på måndag kväll.

Lena Nyman var en sin generations främsta svenska skådespelerskor. Redan som elvaåring spelade hon ett av de söta barnen som valdes framför Rasmus i filmatiseringen av Astrid Lindgrens Rasmus på luffen. Sedan följde en lång rad succéer både på scenen och vita duken.

Musikteaterföreställningen Ett bloss för Lena Nyman skildrar hennes liv från att hon sex år gammal sattes i teaterskola för att komma över sin blyghet. Föreställningen bygger på hennes egna ord. Hon skänkte sina dagböcker och brev till Sveriges Teatermuseum för att inte bli bortglömd.

Ett bloss för Lena Nyman hade premiär 2012 och framförs av Anna Bromé och Anna-Lena Hemström.

Nästa föreställning blir Sagan om Snövit, en föreställning för hela familjen i bibliotekets hörsal den 27 februari.

Därefter dröjer det en dryg månad innan Solveigs Värmlandssalong ges på Ölme diversehandel. Det är en föreställning där Solveig Ternström bjuder in sina väninnor Eva-Mi Tapper och Carina Ekman till en helafton där de blickar både bakåt och framåt. Den 31 mars är datumet som gäller för den föreställningen.

Vårens sista arrangemang via Kristinehamns Teaterförening är Trogen dina seder den 7 och 8 april. Det är Små pärlor som via Riksteaterns och ATR:s, Amatörteaterns Riksförbund, samarbete Länk får möjlighet att spela Dafydd James pjäs. Spelplatsen den här gången är Kristinehamns konferenscenter.

Lena Nyman var en sin generations främsta svenska skådespelerskor. Redan som elvaåring spelade hon ett av de söta barnen som valdes framför Rasmus i filmatiseringen av Astrid Lindgrens Rasmus på luffen. Sedan följde en lång rad succéer både på scenen och vita duken.

Musikteaterföreställningen Ett bloss för Lena Nyman skildrar hennes liv från att hon sex år gammal sattes i teaterskola för att komma över sin blyghet. Föreställningen bygger på hennes egna ord. Hon skänkte sina dagböcker och brev till Sveriges Teatermuseum för att inte bli bortglömd.

Ett bloss för Lena Nyman hade premiär 2012 och framförs av Anna Bromé och Anna-Lena Hemström.

Nästa föreställning blir Sagan om Snövit, en föreställning för hela familjen i bibliotekets hörsal den 27 februari.

Därefter dröjer det en dryg månad innan Solveigs Värmlandssalong ges på Ölme diversehandel. Det är en föreställning där Solveig Ternström bjuder in sina väninnor Eva-Mi Tapper och Carina Ekman till en helafton där de blickar både bakåt och framåt. Den 31 mars är datumet som gäller för den föreställningen.

Vårens sista arrangemang via Kristinehamns Teaterförening är Trogen dina seder den 7 och 8 april. Det är Små pärlor som via Riksteaterns och ATR:s, Amatörteaterns Riksförbund, samarbete Länk får möjlighet att spela Dafydd James pjäs. Spelplatsen den här gången är Kristinehamns konferenscenter.