2016-02-08 14:25

2016-02-08 14:25

Berättar om yrkeskarriären

NY BOK: Wredbergs andra biografi ute

Lars Wredberg debuterade med Gjutarns pojke och har nu kommit ut med sin andra bok; Från Kristinehamn till Tjernobyl. Även den utgiven på Norlén & Slottner förlag.

Första boken innehåller minnen från uppväxtåren i Kristinehamn. I den andra boken blickar Wredberg ut i världen. Han lämnade Kristinehamn som 17-åring och har hunnit med mycket i sitt liv.

Läsaren får följa med på Lars Wredbergs yrkesresa där han bland annat haft som uppgift att ta fram lagar och regelverk för kärnkraftverk i Ukraina och Ryssland. De sista tio yrkesverksamma åren var han konsult, mestadels i just Ukraina och Ryssland.

Efter utbildning till civilingenjör vid Tekniska högskolan i Stockholm har Lars Wredberg arbetat vid Vattenfall vid de kärntekniska anläggningarna Studsvik och Ågesta. Han har jobbat med OECD-projekt vid en plutoniumfabrik, han har varit säkerhetschef vid Asea Atom, han har jobbat med kärnkraftverket Barsebäck, varit safeguard vid IAEA i Wien, bara för att nämna en del på meritlistan.

Sedan 38 år tillbaka är Lars Wredberg bosatt i Wien och har även ett boende i Salzburg.

Första boken innehåller minnen från uppväxtåren i Kristinehamn. I den andra boken blickar Wredberg ut i världen. Han lämnade Kristinehamn som 17-åring och har hunnit med mycket i sitt liv.

Läsaren får följa med på Lars Wredbergs yrkesresa där han bland annat haft som uppgift att ta fram lagar och regelverk för kärnkraftverk i Ukraina och Ryssland. De sista tio yrkesverksamma åren var han konsult, mestadels i just Ukraina och Ryssland.

Efter utbildning till civilingenjör vid Tekniska högskolan i Stockholm har Lars Wredberg arbetat vid Vattenfall vid de kärntekniska anläggningarna Studsvik och Ågesta. Han har jobbat med OECD-projekt vid en plutoniumfabrik, han har varit säkerhetschef vid Asea Atom, han har jobbat med kärnkraftverket Barsebäck, varit safeguard vid IAEA i Wien, bara för att nämna en del på meritlistan.

Sedan 38 år tillbaka är Lars Wredberg bosatt i Wien och har även ett boende i Salzburg.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.