2016-02-06 10:55

2016-02-06 10:55

Konsertvåren för Kristinehamn klar

KULTUR: Dubbla duor och en sextett

Musik. Kristinehamns konsertförening har presenterat sitt program inför våren. Det blir totalt tre konserter i församlingshemmet.

Konsertvåren inleds söndagen den 21 februari med Duo Friberg som består av saxofonisten Per Friman och slagverkaren Joakim Berg. Duon har spelat tillsammans sedan 2003 och har framfört flera specialskrivna kompositioner. De blandar samtida musik med traditionell konstmusik och klassisk musik som skrivits om för att passa deras instrumentering.

Joakim Berg har både master- och diplomutbildning från musikhögskolan i Malmö. Han arbetar både som solist och i olika ensembler. Per Friman är en av landets främsta saxofonister och har en diplomutbildning från musikhögskolan i Stockholm. Också han blandar solouppdrag med engagemang i olika ensembler.

Tangoentusiaster får sitt lystmäte den 6 mars. Då kommer Sexteto tangótica till församlingshemmet. Gruppen är en klassisk tangoorkester som bildades i Göteborg 2004. En sak skiljer den från en typisk tangoorkester, saxofonen. Medlemmarnas olika bakgrunder från klassisk musik till jazz påverkar också soundet.

Sexteto tangótica består av Love Nilsson, saxofon och tvärflöjt, Cecilia Hultkrantz, violin, Jonas Franke Blom, violoncell, Bernt Wilhelmsson, accordeon, Stefan Wingerfors, piano, och Fredrik Bergman, kontrabas.

Vårens sista konsert framförs den 17 april. Då är det systrarna Erika och Karolina Öhman i Ume duo som presenterar ett program för cello och slagverk med musik av bland andra J S Bach och Claude Debussy. Systrarna har spelat tillsammans sedan 2008 och valde gruppnamnet från hemstaden Umeå.

Erika Öhman är slagverkaren av de två. Hon har examen från Kungliga musikhögskolan i London, men har även studerat vid musikhögskolan i Stockholm. Hon frilansar i olika ensembler i Sverige och England, exempelvis Londonfilharmonikerna. Karolina Öhman är medlem i flera olika ensembler, men framträder också som solist.

Konsertvåren inleds söndagen den 21 februari med Duo Friberg som består av saxofonisten Per Friman och slagverkaren Joakim Berg. Duon har spelat tillsammans sedan 2003 och har framfört flera specialskrivna kompositioner. De blandar samtida musik med traditionell konstmusik och klassisk musik som skrivits om för att passa deras instrumentering.

Joakim Berg har både master- och diplomutbildning från musikhögskolan i Malmö. Han arbetar både som solist och i olika ensembler. Per Friman är en av landets främsta saxofonister och har en diplomutbildning från musikhögskolan i Stockholm. Också han blandar solouppdrag med engagemang i olika ensembler.

Tangoentusiaster får sitt lystmäte den 6 mars. Då kommer Sexteto tangótica till församlingshemmet. Gruppen är en klassisk tangoorkester som bildades i Göteborg 2004. En sak skiljer den från en typisk tangoorkester, saxofonen. Medlemmarnas olika bakgrunder från klassisk musik till jazz påverkar också soundet.

Sexteto tangótica består av Love Nilsson, saxofon och tvärflöjt, Cecilia Hultkrantz, violin, Jonas Franke Blom, violoncell, Bernt Wilhelmsson, accordeon, Stefan Wingerfors, piano, och Fredrik Bergman, kontrabas.

Vårens sista konsert framförs den 17 april. Då är det systrarna Erika och Karolina Öhman i Ume duo som presenterar ett program för cello och slagverk med musik av bland andra J S Bach och Claude Debussy. Systrarna har spelat tillsammans sedan 2008 och valde gruppnamnet från hemstaden Umeå.

Erika Öhman är slagverkaren av de två. Hon har examen från Kungliga musikhögskolan i London, men har även studerat vid musikhögskolan i Stockholm. Hon frilansar i olika ensembler i Sverige och England, exempelvis Londonfilharmonikerna. Karolina Öhman är medlem i flera olika ensembler, men framträder också som solist.