2016-02-06 10:38

2016-02-06 10:38

Konsert på alla hjärtans dag

KULTUR: Rotary satsar på klassiskt och swing

På söndag infaller alla hjärtans dag. För den som vill ge något mer än en blomma eller en chokladkartong kanske en konsertupplevelse kan vara en god idé.

Kristinehamns båda Rotaryklubbar har än en gång valt att samarbeta kring en konsert. I år har valet fallit på två närbesläktade grupper som ger en gemensam konsert.

Det är Hebbe sisters, som gick till semifinal i Talang 2009, och Duo sentire. Emelie, Josefine och Maria heter Hebbe i efternamn och är systrar, därför var gruppnamnet ganska givet. Duo sentire består av systrarnas föräldrar Ulrika Hebbe och Lars-Inge Bjärlestam.

Rutinerade döttrar

Eftersom föräldrarna är musiker har döttrarna varit med på scenen sedan unga år och är trots sin ungdom rutinerade scenrävar.

Hebbe sisters har gjort sig kända för att framföra medryckande swingmusik, medan föräldrarna är mer lagda åt det klassiska hållet.

Lars-Inge Bjärlestam började spela cello redan vid åtta års ålder och tog 1978 diplomexamen från Edsbergs musikinstitut. Sedan 1984 är han anställd vid Ingesunds musikhögskola, men han spelar också regelbundet med flera symfoniorkestrar i både Sverige och Norge.

Ulrika Hebbe tog sin diplomexamen vid Edsbergs musikinstitut året senare och har sedan dess arbetat som frilansande konsertpianist och pianopedagog.

Satsar på sång

Av barnen har mellandottern Josefine valt att gå i pappas fotspår och spela cello medan Emelie och Maria spelar piano precis som mamma. Systrarnas huvudinstrument är dock sång.

Överskottet från söndagens biljettintäkter kommer att gå till Rotarys lokala projekt för barn som lever under knappa ekonomiska förhållanden. Tidigare års konserter har bland annat inneburit att nyanlända flyktingbarn har fått chansen att åka pirattur med bojorten och att särskolans fritidsverksamhet har kunnat genomföra en resa till Parken zoo i Eskilstuna.

Den som vill lyssna på konserten gör klokt i att bege sig till Broängskyrkan på söndag eftermiddag eftersom det är där och då som konserten framförs.

Kristinehamns båda Rotaryklubbar har än en gång valt att samarbeta kring en konsert. I år har valet fallit på två närbesläktade grupper som ger en gemensam konsert.

Det är Hebbe sisters, som gick till semifinal i Talang 2009, och Duo sentire. Emelie, Josefine och Maria heter Hebbe i efternamn och är systrar, därför var gruppnamnet ganska givet. Duo sentire består av systrarnas föräldrar Ulrika Hebbe och Lars-Inge Bjärlestam.

Rutinerade döttrar

Eftersom föräldrarna är musiker har döttrarna varit med på scenen sedan unga år och är trots sin ungdom rutinerade scenrävar.

Hebbe sisters har gjort sig kända för att framföra medryckande swingmusik, medan föräldrarna är mer lagda åt det klassiska hållet.

Lars-Inge Bjärlestam började spela cello redan vid åtta års ålder och tog 1978 diplomexamen från Edsbergs musikinstitut. Sedan 1984 är han anställd vid Ingesunds musikhögskola, men han spelar också regelbundet med flera symfoniorkestrar i både Sverige och Norge.

Ulrika Hebbe tog sin diplomexamen vid Edsbergs musikinstitut året senare och har sedan dess arbetat som frilansande konsertpianist och pianopedagog.

Satsar på sång

Av barnen har mellandottern Josefine valt att gå i pappas fotspår och spela cello medan Emelie och Maria spelar piano precis som mamma. Systrarnas huvudinstrument är dock sång.

Överskottet från söndagens biljettintäkter kommer att gå till Rotarys lokala projekt för barn som lever under knappa ekonomiska förhållanden. Tidigare års konserter har bland annat inneburit att nyanlända flyktingbarn har fått chansen att åka pirattur med bojorten och att särskolans fritidsverksamhet har kunnat genomföra en resa till Parken zoo i Eskilstuna.

Den som vill lyssna på konserten gör klokt i att bege sig till Broängskyrkan på söndag eftermiddag eftersom det är där och då som konserten framförs.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.