2016-01-29 06:00

2016-01-29 06:00

Storsatsning när teatern nyinvigs

TEATER: Repetitionerna pågår

Den 29 april smäller det. Då nyinvigs Christinateatern och rockmusikalen Jesus Christ Superstar har premiär på scenen.

– Det kommer att bli ett riktigt stort teateräventyr. Det här är kanske det största i amatörskala som satts upp på Christinateaterns scen, säger regissör Öivind Åsberg.

Det är tisdag kväll och eleverna har lämnat skolan för flera timmar sedan. Men ändå sjuder det av aktivitet på Brogårdsgymnasiet. Det är skådespelarna, musikerna och dansarna i musikalen Jesus Christ Superstar som repeterar inför premiären.

På plats finns också Julia Åsberg, som är utbildad modedesigner vid Beckmans designhögskola i Stockholm. Hon har designat samtliga kostymer i föreställningen till de 40-45 personer som kommer att stå på scenen.

– Totalt handlar det om upp till 150 enskilda plagg som ska sys upp, berättar hon.

Till sin hjälp har Julia Åsberg sex sömmerskor. Några av dem har kommit för att ta emot mönster, instruktioner och ta de mått som behövs.

Fyra föreningar

Uppsättningen på Christinateatern av Andrew Lloyd Webber och Tim Rices omåttligt populära rockmusikal är en storsatsning med en budget på 600 000 kronor. Det är ett samarbete mellan de fyra teaterföreningarna Lekaresällskapet, Thespis, Små Pärlor och Teater Lagom.

Varför föll valet just på att göra Jesus Christ Superstar?

– För att vi trodde att vi skulle få komma in på Christinateatern vid påsk och då passade Jesus Christ väldigt bra. Nu blev det ju inte riktigt så, utan en månad senare. Sen är det naturligtvis så att Jesus Christ är en fantastisk musikal och det är det stora skälet till att vi valt den, säger Öivind Åsberg.

I huvudrollerna kommer vi bland annat att få se Adam Fresk som Jesus, Oscar Söderman gestaltar Judas och Maria Magdalena spelas av Ida Staake.

– Vi har väldigt många goda sångare och sångerskor i den här uppsättningen, säger Öivind Åsberg.

Adam Fresk är vi vana att se som kapellmästare, sångare och musiker.

Nu ska du stå på scenen och axla huvudrollen. Hur känns det?

– Det är jättespännande. Jag är ju sångare och har inte gjort så mycket teatralt förut. Jag var med som skådespelare i uppsättningen av Hair, fast det är längesen nu. Men det här känns jättekul och jag gillar verkligen musiken, säger Adam Fresk.

Ensemblen kommer att ge tio föreställningar av Jesus Christ Superstar.

– Jag hoppas att folk kommer att uppskatta den. Eller det vet jag att de kommer att göra, säger Öivind Åsberg med ett leende.

Det är tisdag kväll och eleverna har lämnat skolan för flera timmar sedan. Men ändå sjuder det av aktivitet på Brogårdsgymnasiet. Det är skådespelarna, musikerna och dansarna i musikalen Jesus Christ Superstar som repeterar inför premiären.

På plats finns också Julia Åsberg, som är utbildad modedesigner vid Beckmans designhögskola i Stockholm. Hon har designat samtliga kostymer i föreställningen till de 40-45 personer som kommer att stå på scenen.

– Totalt handlar det om upp till 150 enskilda plagg som ska sys upp, berättar hon.

Till sin hjälp har Julia Åsberg sex sömmerskor. Några av dem har kommit för att ta emot mönster, instruktioner och ta de mått som behövs.

Fyra föreningar

Uppsättningen på Christinateatern av Andrew Lloyd Webber och Tim Rices omåttligt populära rockmusikal är en storsatsning med en budget på 600 000 kronor. Det är ett samarbete mellan de fyra teaterföreningarna Lekaresällskapet, Thespis, Små Pärlor och Teater Lagom.

Varför föll valet just på att göra Jesus Christ Superstar?

– För att vi trodde att vi skulle få komma in på Christinateatern vid påsk och då passade Jesus Christ väldigt bra. Nu blev det ju inte riktigt så, utan en månad senare. Sen är det naturligtvis så att Jesus Christ är en fantastisk musikal och det är det stora skälet till att vi valt den, säger Öivind Åsberg.

I huvudrollerna kommer vi bland annat att få se Adam Fresk som Jesus, Oscar Söderman gestaltar Judas och Maria Magdalena spelas av Ida Staake.

– Vi har väldigt många goda sångare och sångerskor i den här uppsättningen, säger Öivind Åsberg.

Adam Fresk är vi vana att se som kapellmästare, sångare och musiker.

Nu ska du stå på scenen och axla huvudrollen. Hur känns det?

– Det är jättespännande. Jag är ju sångare och har inte gjort så mycket teatralt förut. Jag var med som skådespelare i uppsättningen av Hair, fast det är längesen nu. Men det här känns jättekul och jag gillar verkligen musiken, säger Adam Fresk.

Ensemblen kommer att ge tio föreställningar av Jesus Christ Superstar.

– Jag hoppas att folk kommer att uppskatta den. Eller det vet jag att de kommer att göra, säger Öivind Åsberg med ett leende.