2015-12-11 15:27

2015-12-11 15:27

Julkonsert med Bro kammarkör

MUSIK: Sjunger in julen

Onsdag 16 december har Bro kammarkör sin sedvanliga julkonsert i Ölme kyrka. Kören bjuder sin vana trogen på en blandad repertoar, denna gång med särskild betoning på favoriter genom åren.

Det blir traditionella julsånger som Betlehems stjärna, Nu tändas tusen juleljus och När det lider mot jul. 150-årsjubilerande danske tonsättaren Carl Nielsen uppmärksammas genom att kören framför hans Förunderligt och märkligt. Det blir några engelska julsånger, Candlelight Carol av John Rutter och den sång som konserten tagit sin titel från Joy to the World. Kören sjunger också en nästan ny julsång som redan blivit en intern favorit, tonsättaren Will Todds My Lord has come.

Kören har till sin glädje Erika Sandström, organist och kyrkomusiker, som ackompanjatör till konserten. Det innebär bland annat att man inleder från läktaren med fyra sånger till orgeln i kyrkan. Den avdelningen avslutas med en av de mest klassiska julsångerna, Otto Olssons Advent, som förmodligen inte sjungits av Bro kammarkör på trettio år men nu ges tillfälle till publiken att få höra.

Körens solister medverkar. Åsa Gustafsson sjunger både en engelsk julsång In the bleak midwinter med sin man Nils-Ove på flygelhorn och den amerikanska Den heliga staden. Marie Jossebo sjunger i den fyndigt arrangerade God Rest Ye Merry Gentlemen, och Maria Lindvall i Georg Riedels Somna nu, lilla barn.

Det blir traditionella julsånger som Betlehems stjärna, Nu tändas tusen juleljus och När det lider mot jul. 150-årsjubilerande danske tonsättaren Carl Nielsen uppmärksammas genom att kören framför hans Förunderligt och märkligt. Det blir några engelska julsånger, Candlelight Carol av John Rutter och den sång som konserten tagit sin titel från Joy to the World. Kören sjunger också en nästan ny julsång som redan blivit en intern favorit, tonsättaren Will Todds My Lord has come.

Kören har till sin glädje Erika Sandström, organist och kyrkomusiker, som ackompanjatör till konserten. Det innebär bland annat att man inleder från läktaren med fyra sånger till orgeln i kyrkan. Den avdelningen avslutas med en av de mest klassiska julsångerna, Otto Olssons Advent, som förmodligen inte sjungits av Bro kammarkör på trettio år men nu ges tillfälle till publiken att få höra.

Körens solister medverkar. Åsa Gustafsson sjunger både en engelsk julsång In the bleak midwinter med sin man Nils-Ove på flygelhorn och den amerikanska Den heliga staden. Marie Jossebo sjunger i den fyndigt arrangerade God Rest Ye Merry Gentlemen, och Maria Lindvall i Georg Riedels Somna nu, lilla barn.