2015-12-02 19:24

2015-12-02 19:24

Kvinnor med blues på loftet

NÖJE: Ölme diversehandel presenterar

Svenskamerikanska Sofie Reed och helamerikanska Susan Gibson gästar Kristinehamn Blues söndag 6 december och föreningen arrangerar både workshop och konsert på Ölme diversehandel med artisterna.

Sofie Reed flyttade från Ludvika till USA i slutet av 80-talet och började med det mödosamma jobbet att bygga en musikkarriär. Efter många år av slit i flera olika musikaliska sammanhang hittade hon sitt koncept som one-woman-band. Hon sjunger, spelar munspel och kompar sig själv med lap steel eller det ovanliga instrumentet dulcimer. Pulsen stampar hon fram på en gammal vinlåda.

Hemma i Sverige

Sofie Reed spelar mycket i USA men även i Italien och England. Sedan 2011 har hon besökt Sverige ett antal gånger för spelningar och för att träffa sin släkt. Hennes musik definieras i USA som blues men den innehåller även starka inslag av folkmusik.

Susan Gibson är av den amerikanska singer/songwriter-traditionen och har turnerat runt i USA sedan slutet av 90-talet. Hennes största låtframgång hittills är låten ”Wide Open Spaces”som blev genombrottet för bandet Dixie Chicks och hamnade på första plats på hitlistor i USA.

Workshop

Sofie och Susan håller en workshop om låtskrivning och närliggande ämnen under söndag eftermiddag där alla intresserade är välkomna. Ingen föranmälan behövs och man kan gärna ta med sitt instrument om man vill.

Som avslutning ges en konsert där de framträder som både solister och duo. Evenemanget arrangeras av Kristinehamns Blues.

Sofie Reed flyttade från Ludvika till USA i slutet av 80-talet och började med det mödosamma jobbet att bygga en musikkarriär. Efter många år av slit i flera olika musikaliska sammanhang hittade hon sitt koncept som one-woman-band. Hon sjunger, spelar munspel och kompar sig själv med lap steel eller det ovanliga instrumentet dulcimer. Pulsen stampar hon fram på en gammal vinlåda.

Hemma i Sverige

Sofie Reed spelar mycket i USA men även i Italien och England. Sedan 2011 har hon besökt Sverige ett antal gånger för spelningar och för att träffa sin släkt. Hennes musik definieras i USA som blues men den innehåller även starka inslag av folkmusik.

Susan Gibson är av den amerikanska singer/songwriter-traditionen och har turnerat runt i USA sedan slutet av 90-talet. Hennes största låtframgång hittills är låten ”Wide Open Spaces”som blev genombrottet för bandet Dixie Chicks och hamnade på första plats på hitlistor i USA.

Workshop

Sofie och Susan håller en workshop om låtskrivning och närliggande ämnen under söndag eftermiddag där alla intresserade är välkomna. Ingen föranmälan behövs och man kan gärna ta med sitt instrument om man vill.

Som avslutning ges en konsert där de framträder som både solister och duo. Evenemanget arrangeras av Kristinehamns Blues.