2015-11-23 06:00

2015-11-23 06:00

Sjunger för livet

KULTUR: Julkonsert med Bastkören

Bastkörens julkonserter har blivit ett uppskattat inslag i Kristinehamns musikliv. På lördag är det dags igen och den här gången är det Tina Ahlin och Orsa spelmän som kommer på besök.

Årets julkonsert är dessutom ett samarbete med Läkarmissionen och dess verksamhet Sånger för livet. Bastkörens ledare Mats Backlund har i flera år arbetat med Sånger för livet, men i år är det första gången projektet presenteras som en julspecial.

Konserten framförs på lördag kväll i Kristinehamns kyrka och redan kvällen därpå drar Sånger för livet-turnén vidare till Sunne för ny konsert. Men då utan Bastkörens medverkan.

– Jag ser verkligen fram emot att få göra de här konserterna. Förutom att det kommer att bli en fantastisk upplevelse att få sjunga med så stor kör så känns det just nu i denna mörka tid som världen befinner sig i, extra viktigt att ständigt påminna sig om hur privilegierade vi är som får leva här i fred och frihet, säger Tina Ahlin i ett pressmeddelande.

Konserterna kommer att innehålla alltifrån finstämda julpsalmer och melodiska julvisor till filmmusik och klassiska julsånger.

Årets julkonsert är dessutom ett samarbete med Läkarmissionen och dess verksamhet Sånger för livet. Bastkörens ledare Mats Backlund har i flera år arbetat med Sånger för livet, men i år är det första gången projektet presenteras som en julspecial.

Konserten framförs på lördag kväll i Kristinehamns kyrka och redan kvällen därpå drar Sånger för livet-turnén vidare till Sunne för ny konsert. Men då utan Bastkörens medverkan.

– Jag ser verkligen fram emot att få göra de här konserterna. Förutom att det kommer att bli en fantastisk upplevelse att få sjunga med så stor kör så känns det just nu i denna mörka tid som världen befinner sig i, extra viktigt att ständigt påminna sig om hur privilegierade vi är som får leva här i fred och frihet, säger Tina Ahlin i ett pressmeddelande.

Konserterna kommer att innehålla alltifrån finstämda julpsalmer och melodiska julvisor till filmmusik och klassiska julsånger.