2015-11-16 06:00

2015-11-16 06:00

Gitarrist av klass på besök

NÖJE: Jazz i Lusasken presenterar Susanna Risberg

Janne Schaffer sa en gång att han var övertygad om att Susanna Risberg med största sannolikhet skulle bli en av Sveriges främsta gitarrister. Nu är det kristinehamnarnas tur att själva bilda sig en uppfattning om hennes färdigheter.

Det är Jazz i Lusasken som har bokat Susanna Risberg och hennes trio som på torsdag gästar Mastmagasinet. I trion ingår, förutom Susanna Risberg, Gustaf Hielm, bas, och Jonathan Lundberg, trummor. Med sig har de också Malin Wättring som är en av landets mest uppmärksammade unga saxofonister.

Musiken består av både jazzstandards och originalmusik.

25-åriga Susanna Risberg är född och uppvuxen i Göteborg. Som 16-åring avbröt hon sina studier och flög över Atlanten till Berklee College of Music i Boston. Studierna där har gett resultat. Hon har bland annat vunnit prestigefyllda Jimi Hendrix Award i USA.

Förutom den egna trion har hon även spelat med bland andra Marit Bergman, Henric De La Cour och Miriam Bryant. Den sistnämnda just nu aktuell i Så mycket bättre.

Det är Jazz i Lusasken som har bokat Susanna Risberg och hennes trio som på torsdag gästar Mastmagasinet. I trion ingår, förutom Susanna Risberg, Gustaf Hielm, bas, och Jonathan Lundberg, trummor. Med sig har de också Malin Wättring som är en av landets mest uppmärksammade unga saxofonister.

Musiken består av både jazzstandards och originalmusik.

25-åriga Susanna Risberg är född och uppvuxen i Göteborg. Som 16-åring avbröt hon sina studier och flög över Atlanten till Berklee College of Music i Boston. Studierna där har gett resultat. Hon har bland annat vunnit prestigefyllda Jimi Hendrix Award i USA.

Förutom den egna trion har hon även spelat med bland andra Marit Bergman, Henric De La Cour och Miriam Bryant. Den sistnämnda just nu aktuell i Så mycket bättre.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.