2015-10-16 06:00

2015-10-16 06:00

Sång och dans som går över gränsen

DRAMA: Cabaret på svorsk

På Djurgårdsplatån bor många norrmän. Några av dem har samlats i revyföreningen Sworsk som sätter upp en revy med ett pärlband av nummer. Premiär är den 31 oktober och repetitionerna pågår för fullt.

Anne-Marie Heidum flyttade till Kristinehamn för några år sedan. Förra året undrade hon om det var några som var intresserade av att bilda en revyförening. Resultatet blev en norsk-svensk revy. De glada pensionärerna från grannlandet i väst fick blodad tand och nu laddar de för fullt inför andra upplagan. Anne-Marie Heidum fungerar som konstnärlig ledare och det är hon som skriver deras nummer. Hon berättar att förra året var det lika många svenskar som norrmän som kom för att se deras föreställning.

Årets revy går under namnet Lite över gränsen och en del av numren handlar om just förhållandet mellan Norge och Sverige. Till största delen blir det en cabaret där Anne-Marie Heidum skrivit nya texter till befintliga melodier. Musiken spelas av Björn Bodin och Kjell Woll.

Att gänget har roligt tillsammans råder det inga tvivel om. De showar och spexar för fullt i replokalen. Själva föreställningen ska de dock ha på KCC. Till skillnad från många svenska revyer har de inte några skämt om lokala grejer.

– Det ska vara lite allmänt, säger Anne-Marie Heidum.

Och om man tycker att det är lite svårt att förstå norska kan man vara lugn. Föreställningen kommer att spelas på svorsk, det vill säga en korsning mellan svenska och norska. Det kommer även finnas en konferencier som förklarar på svenska.

Anne-Marie Heidum flyttade till Kristinehamn för några år sedan. Förra året undrade hon om det var några som var intresserade av att bilda en revyförening. Resultatet blev en norsk-svensk revy. De glada pensionärerna från grannlandet i väst fick blodad tand och nu laddar de för fullt inför andra upplagan. Anne-Marie Heidum fungerar som konstnärlig ledare och det är hon som skriver deras nummer. Hon berättar att förra året var det lika många svenskar som norrmän som kom för att se deras föreställning.

Årets revy går under namnet Lite över gränsen och en del av numren handlar om just förhållandet mellan Norge och Sverige. Till största delen blir det en cabaret där Anne-Marie Heidum skrivit nya texter till befintliga melodier. Musiken spelas av Björn Bodin och Kjell Woll.

Att gänget har roligt tillsammans råder det inga tvivel om. De showar och spexar för fullt i replokalen. Själva föreställningen ska de dock ha på KCC. Till skillnad från många svenska revyer har de inte några skämt om lokala grejer.

– Det ska vara lite allmänt, säger Anne-Marie Heidum.

Och om man tycker att det är lite svårt att förstå norska kan man vara lugn. Föreställningen kommer att spelas på svorsk, det vill säga en korsning mellan svenska och norska. Det kommer även finnas en konferencier som förklarar på svenska.