2015-05-07 11:15

2015-05-07 11:15

90 meter Röde Orm

GULLSPÅNG

Nu har Frans G. Bengtssons Röde Orm blivit ett 90 meter långt textilkonstverk.

Det är konstnären Jordi Arkö som gjort verket. Det invigs i morgon vid lunchtid på Ribbingsfors herrgård i Gullspång med konstnären närvarande.

Medverkar gör också Frans G Bengtsson-kännaren Sune Jakobsson och Jarl Hellichius från Carl Axel Valéns stiftelse. Det var Carl Axel Valén som tog initiativet och tapeten har utförts av Handarbetets Vänner, ett av de största jobben i HV:s historia. Det har tagit fem brodöser 4 217 timmar att framställan verket och det har gått åt tolv mil tråd. En del av Jordi Arkö litografier kommer att visas på utställningen.

Det är konstnären Jordi Arkö som gjort verket. Det invigs i morgon vid lunchtid på Ribbingsfors herrgård i Gullspång med konstnären närvarande.

Medverkar gör också Frans G Bengtsson-kännaren Sune Jakobsson och Jarl Hellichius från Carl Axel Valéns stiftelse. Det var Carl Axel Valén som tog initiativet och tapeten har utförts av Handarbetets Vänner, ett av de största jobben i HV:s historia. Det har tagit fem brodöser 4 217 timmar att framställan verket och det har gått åt tolv mil tråd. En del av Jordi Arkö litografier kommer att visas på utställningen.