2015-03-26 15:25

2015-03-26 15:25

Släcker ljuset för klimatet

EARTH HOUR

På lördag uppmärksammas Earth hour världen över. I Kristinehamn sker firandet vid Ölme skola.

I den internationella kampanjen uppmanas alla att släcka belysningen under en timme som en symbolhandling för att visa makthavare att de ska ta klimatförändringarna på allvar.

I Sverige är det Världsnaturfonden som driver kampanjen och i Kristinehamns kommun är det vid Ölme skola som Earth sour kommer uppmärksammas. Där släcks området ner och den lokala Noskören uppträder medan Ölme scoutförening håller elden brinnande.

För att symbolisera engagemanget runt om hela världen så tänds dessutom en stor cirkel av marschaller på fotbollsplanen bakom skolhuset. Besökarna kommer även att få ta del av elevarbeten som arbetats fram under skolans temavecka Earth Week som startades i måndags.

I den internationella kampanjen uppmanas alla att släcka belysningen under en timme som en symbolhandling för att visa makthavare att de ska ta klimatförändringarna på allvar.

I Sverige är det Världsnaturfonden som driver kampanjen och i Kristinehamns kommun är det vid Ölme skola som Earth sour kommer uppmärksammas. Där släcks området ner och den lokala Noskören uppträder medan Ölme scoutförening håller elden brinnande.

För att symbolisera engagemanget runt om hela världen så tänds dessutom en stor cirkel av marschaller på fotbollsplanen bakom skolhuset. Besökarna kommer även att få ta del av elevarbeten som arbetats fram under skolans temavecka Earth Week som startades i måndags.