2015-02-07 15:01

2015-03-13 13:55

Dubbla par i vår

KULTUR: Klart till två tredjedelar

Kristinehamns konsertförening presenterar ett ofärdigt program för våren. Vad som saknas är en konsert i samband med årets Picassosommarprogam.

Den klassiska konsertvåren inleds på internationella kvinnodagen den 8 mars. Fullt logiskt är det också kvinnor som står för musiken. Duon Isa Sundell, violin, och Sofia Rentzhog, piano, träffades när de studerade vid Norges musikhögskola i Oslo. De har spelat tillsammans sedan 2009 och framför verk av de stora mästarna, men också en del nyskriven musik. Duon har exempelvis uruppfört Fredrik Sixtens verk Valse romantique.

Nästa konsert äger rum den 12 april. Också då med en duo, men med den skillnaden att det då är piano och sång. Mezzosopranen Caroline Amnéus och pianisten Daniel Beskow kommer då att framföra programmet Nordiska toner med fokus på kompositörer som Wilhelm Stenhammar, Edvard Grieg och Jean Sibelius.

I maj planerar konsertföreningen en konsert som ingår i firandet av Picassoskulpturen.

Den klassiska konsertvåren inleds på internationella kvinnodagen den 8 mars. Fullt logiskt är det också kvinnor som står för musiken. Duon Isa Sundell, violin, och Sofia Rentzhog, piano, träffades när de studerade vid Norges musikhögskola i Oslo. De har spelat tillsammans sedan 2009 och framför verk av de stora mästarna, men också en del nyskriven musik. Duon har exempelvis uruppfört Fredrik Sixtens verk Valse romantique.

Nästa konsert äger rum den 12 april. Också då med en duo, men med den skillnaden att det då är piano och sång. Mezzosopranen Caroline Amnéus och pianisten Daniel Beskow kommer då att framföra programmet Nordiska toner med fokus på kompositörer som Wilhelm Stenhammar, Edvard Grieg och Jean Sibelius.

I maj planerar konsertföreningen en konsert som ingår i firandet av Picassoskulpturen.