2015-02-04 12:09

2015-02-05 11:41

Moneybrother spelar på mastis

MUSIK: Var på gång till Kristinehamn redan förra året

Anders Wendin, ännu mer känd som Moneybrother, ger på lördag en spelning på Mastmagasinet.
– Jag tror det kommer bli en riktig kanonkväll. Jag såg honom sist på Nöjesfabriken, 2006 tror jag, och den spelningen sitter i fortfarande, säger Mastmagasinets Magnus Warnqvist.

39-årige Anders Wendin slog igenom stort 2004. Detta under namnet Moneybrother, med skivan Blood panic och singlar som Reconsider me, Stormy weather och It's been hurting all the way with you Joanna. Bandet som backar upp honom kallar sig Panthers och består bland annat av Viktor Brobacke på trombon.

– Nu kör han under sitt eget namn. Han framhåller gärna att det inte är Moneybrother utan Anders Wendin, säger Magnus Warnqvist, som följt Wendin ända sedan hans tid i Monster under 90-talets senare del.

Backas upp

Anders Wendin spelar i Örebro torsdag och fredag innan han på lördag kommer till Kristinehamn. Med sig har han Viktor Brobacke och tre andra musiker från Panthers.

Magnus Warnqvist säger att Anders Wendin var på gång till Mastmagasinet förra året vid samma tid. Nu var framförhållningen bättre och spelningen kunde bli av.

– Skitkul, tycker vi. Han är en turnévan artist och älskar att spela live. Han har rutin på att få i gång publiken. Han kommer köra låtar med Anders Wendin, Moneybrother och Pengabrorsan, Moneybrothers alias. Valen beror på publikens stämning, tror jag, säger Magnus Warnqvist.

Förköpsbiljetter finns på Tickster och Nordahls.

– Det har varit bra intresse, men det är inte slutsålt (onsdags förmiddags). Jag hoppas också att det kommer folk utifrån. Jag har satt upp planscher både i Karlstad och Karlskoga, säger Magnus Warnqvist.

”Fler samarbeten”

Anders Wendin representeras av Luger, ett företag som arrangerar konserter och festivaler med svenska och internationella artister. Luger är även en bokningsagentur och bland artisterna som ingår i stallet finns First aid kit, The Knife och Frida Hyvönen.

– Jag hoppas vi kan ha fler samarbeten med Luger framöver, säger Magnus Warnqvist.

39-årige Anders Wendin slog igenom stort 2004. Detta under namnet Moneybrother, med skivan Blood panic och singlar som Reconsider me, Stormy weather och It's been hurting all the way with you Joanna. Bandet som backar upp honom kallar sig Panthers och består bland annat av Viktor Brobacke på trombon.

– Nu kör han under sitt eget namn. Han framhåller gärna att det inte är Moneybrother utan Anders Wendin, säger Magnus Warnqvist, som följt Wendin ända sedan hans tid i Monster under 90-talets senare del.

Backas upp

Anders Wendin spelar i Örebro torsdag och fredag innan han på lördag kommer till Kristinehamn. Med sig har han Viktor Brobacke och tre andra musiker från Panthers.

Magnus Warnqvist säger att Anders Wendin var på gång till Mastmagasinet förra året vid samma tid. Nu var framförhållningen bättre och spelningen kunde bli av.

– Skitkul, tycker vi. Han är en turnévan artist och älskar att spela live. Han har rutin på att få i gång publiken. Han kommer köra låtar med Anders Wendin, Moneybrother och Pengabrorsan, Moneybrothers alias. Valen beror på publikens stämning, tror jag, säger Magnus Warnqvist.

Förköpsbiljetter finns på Tickster och Nordahls.

– Det har varit bra intresse, men det är inte slutsålt (onsdags förmiddags). Jag hoppas också att det kommer folk utifrån. Jag har satt upp planscher både i Karlstad och Karlskoga, säger Magnus Warnqvist.

”Fler samarbeten”

Anders Wendin representeras av Luger, ett företag som arrangerar konserter och festivaler med svenska och internationella artister. Luger är även en bokningsagentur och bland artisterna som ingår i stallet finns First aid kit, The Knife och Frida Hyvönen.

– Jag hoppas vi kan ha fler samarbeten med Luger framöver, säger Magnus Warnqvist.