2015-01-21 16:08

2015-01-21 16:08

Föredrag om fotograf

KULTUR

Fotografen Anders Petersen anses vara en av det sena 1900-talets främsta svenska fotografer.

Han föddes i Solna, men familjen flyttade till Karlstad när han var 14 år. En av dem han träffade då var Karin Bodland. Numera heter hon även Johnson i efternamn. Hon kommer tillsammans med Lars G Johnson att på Kristinehamns konstmuseum hålla ett föredrag om Anders Petersen. Detta sker på Kristinehamns konstmuseum på onsdag kväll.

I höstas visades en stor utställning på Fotografiska där det visades bilder från Anders Petersens halvsekel långa karriär.

 

Han föddes i Solna, men familjen flyttade till Karlstad när han var 14 år. En av dem han träffade då var Karin Bodland. Numera heter hon även Johnson i efternamn. Hon kommer tillsammans med Lars G Johnson att på Kristinehamns konstmuseum hålla ett föredrag om Anders Petersen. Detta sker på Kristinehamns konstmuseum på onsdag kväll.

I höstas visades en stor utställning på Fotografiska där det visades bilder från Anders Petersens halvsekel långa karriär.